Top 10 trendiä vuodelle 2019 (2023)

Kymmenen parasta ennustetta vuodelle 2019

Getty

Vuonna 2018 Frost & Sullivan’s Visionary Innovation Group – monitieteinen futuristeista, analyytikoista ja konsulteista koostuva tiimi – teki10 parasta ennustetta tälle vuodelle. Jotkut, kuten kilpailu kvanttilaskentaan, yrityskäyttäytymistieteen nousu ja siirtyminen virtuaalisista alustoista, olivat tavoitetta. Olimme myös siinä pallossa (emmekä tarvinneet kristallia!) siitä, kuinka hallitukset, sääntelijät ja kuluttajat maailmanlaajuisesti torjuisivat teknologian kaikkialla läsnäoloa, väärän tiedon vaaraa ja yksityisyyden menetystä (GDPR). Mitä tulee siihen, miten teimme maalin, antaisin meille 8/10, mutta siitä lisää myöhemmin.

Alle kaksi viikkoa uuteen vuoteen, ja tässä on tiimini lista kymmenen tärkeimmistä trendeistä ja ideoista, jotka muovaavat, ravistavat ja muovaavat vuotta 2019:

Kultainen lippu teknisiin listautumisiin

Jos vuosi 2018 oli huippuvuosi teknologian listautumisannissa, 2019 lupaa olla mahtava. Valmistaudu lukuisiin korkean profiilin listautumisiin, joiden arvo on 100 miljardin dollarin arvoinen yksisarvisten start-up-yritysten, kuten Uber, ja 11 numeron arvoinen Airbnb, Pinterest ja Lyft. Muita yli miljardin dollarin yrityksiä, joita kannattaa varoa, ovat Slack, Palantir ja Instacart. Myös kolmesta kiinalaisesta raskaasta sarjasta on kovaa listautumisantia: online-välitysyhtiö Futu (joka aikoo päästä julkisille markkinoille Yhdysvalloissa ja Kiinassa), teknologiajätti Ant Financial Services Group ja kyytipalveluyritys Didi Chuxing. On mielenkiintoista, että suurin osa näistä yksisarvisista syntyi yhteistaloudesta. Lisäksi monet niistä ovat kyytipalveluyrityksiä, joiden arvo on korkeampi kuin viimeisten 100 vuoden jättiläisten, kuten Fordin ja GM:n.

Pari varoitusta kuitenkin: yrityksiä saatetaan painostaa alentamaan alkuperäisiä listautumisarvojaan, jos heikot talousnäkymät ja osakemarkkinoiden lasku Yhdysvalloissa jatkuvat. Myös jotkin yksisarvisista aloittelevat yritykset – varsinkin ne, joiden tulokset ovat vääristäneet alkuperäisen arvion – saattavat haluta viivästyttää hakemustaan.

2019: Avaruusodysseia

Unohda Mustique ja Tahiti. Jos olet valmis pudottamaan 200 000–300 000 dollaria, valmistaudu viettämään seuraava lomasi avaruudessa. Viime vuonna puhuimme lentävistä autoista, tänä vuonna sinun on suunnattava katseesi hieman korkeammalle. Avaruusmatkailun on määrä kiihtyä, kun useat yhtiöt – SpaceX ja Boeing, muun muassa – käynnistävät miehistöittyjä koelentoja avaruuteen.

Tällaisten yksityisten avaruuslentojen vaikutukset ovat valtavat. Se tarkoittaa tiukasti säännellyn, valtion monopolisoidun teollisuuden muuttumista kiivaasti kilpailukykyiseksi, yksityisten toimijoiden ja riskipääomayritysten asuttamaksi. Kilpailun kiristyessä odota avaruusmatkailun nousua ja NASAn kaltaisten avaruusjärjestöjen käyttävän yksityisistä avaruuslennoista saadut tulot tieteellisen tutkimuksensa rahoittamiseen.

Vakuutus (vihdoin) astuu digitaaliseen aikakauteen

Tämä vuosi tulee olemaan vakuutuksen kannalta poikkeuksellinen vuosi. Vakuutuksenantajat omaksuvat aktiivisesti uusia markkinoita (älykkäät kaupungit, autonomiset ajoneuvot, verkotettu asuminen ja vanhukset), tuotteet (vakuutukset yhteisille työtiloille, kotona työskentely, autojen kilometrimaksut ja kybersuojaus), teknologiat (lohkoketju, virtuaali todellisuus (VR) / lisätty todellisuus (AR) ja tekoäly), liiketoimintamallit (prevention as-a-Service, käyttöperusteinen autovakuutus ja tilausvakuutus) ja toiminnot (lisätty automaatio, muutokset ydinjärjestelmissä ja jopa henkilöstö- ja kulttuurimuutoksia).

Toimialaa leimaa lisääntyvä automaatio ja kumppanuus tiedonhallintayritysten kanssa. Liitännäisteollisuuden tuotteiden ja palveluntarjoajien kanssa tehdyt yritysjärjestelyt tarjoavat välittömän pääsyn uuteen teknologiaan ja ominaisuuksiin, jolloin vakuutusyhtiöt voivat mukautua nopeammin seuraavan sukupolven tarpeisiin.

B2B-tietojen kaupallistamisesta tulee valtavirtaa

Tämä vuosi on vedenjakaja, jossa uudet, ei-perinteiset teollisuudenalat alkavat luoda ja kehittää datan kaupallistamisstrategioitaan. Seuraamalla luotto-, markkinointi- ja mainontaalojen jalanjälkiä, joissa tällaiset käytännöt ovat jo yleisiä, autonvalmistajat, terveydenhuoltoyritykset, IoT ja teollinen ilmailualan IoT pyrkivät aggressiivisemmin kohti datalähtöisiä liiketoimintamalleja. Tietojen kaupallistamisen menestys näillä aloilla riippuu niiden kyvystä kehittää käyttötapauksia sekä innovatiivisista hinnoittelusta ja liiketoimintamalleista.

Investoinnit data-aloitteisiin kiihtyvät, vaikka kattavista datastrategioista tulee tulevaisuuden liiketoimintasuunnitelmien kulmakivi. Sillä välin tiedontuotanto- ja tallennuskustannusten merkittävät alennukset antavat yrityksille mahdollisuuden hyödyntää tietojaan luovemmin ja tuottavammin.

Maa kriisissä

Vuonna 2018 lukuisissa raporteissa korostettiin saasteiden ja ilmastonmuutostapahtumien tuhoisia vaikutuksia. Asiat, kuten villieläinten ja luontotyyppien tuhoaminen, muovin runsas käyttö ja ilmastonmuutoksen aiheuttamat katastrofit, kuten kuivuus, metsäpalot, tulvat ja tsunamit, saivat hallitukset, teollisuudenalat ja kansalaiset tuntemaan kiireellisyyden kestävämpiin ympäristökäytäntöihin sitoutuneiden keskuudessa.

Vuonna 2019 aaltoiluvaikutukset tuntuvat kiinteistöliiketoiminnassa, jossa investoinnit ja maan hinnat todennäköisesti nousevat alueilla, joihin ilmastonmuutos vaikuttaa vähemmän. Poliittinen tahto ja julkinen painostus saavat aikaan muutoksia politiikassa ja määräyksissä, vaikka ne häiritsevätkin toimialoja, jotka jatkavat kestämätöntä toimintaa. Lupaavasti johtajat, joilla on vahvat vihreät valtuudet, nopeuttavat maansa kehitystä seuraavan sukupolven ympäristöratkaisujen innovaatiokeskuksiksi.

Markkinat kaikkialla

Valmistaudu markkinapaikkoihin kaikkialla. Neljännen sukupolven markkinapaikkaliiketoimintamallit keskittyvät palvelusektoriin. Kolme lähentyvää trendiä ohjaa niiden nopeaa laajentumista. Ensinnäkin loppuviisi miljardia yhdistettyä laitetta ja lähes 230 miljardia sovelluslatausta vuonna 2019 johtavat mobiilipohjaisten palveluiden markkinapaikkamallien lisääntymiseen.Kiina ja Intia ovat edelläkävijöitä tässä ensisijaisesti kasvavan sovellustaloutensa vuoksi. Toiseksi teknologiat, kuten blockchain, muuttavat verkkomaksujärjestelmiä. Kolmanneksi nouseva on-demand-talous ruokkii digitaalisten palvelumarkkinoiden laajentumista ja monipuolistumista.

Varo useita erikoispalvelumarkkinoita – esimerkiksi aikuisten ja lasten terveydenhuoltoa, ajoneuvojen kyytipalveluita tai ajoneuvojen varaosia ja palveluita –, koska keskitymme personointiin ja räätälöintiin.

Taivutettavat laitteet tekevät debyyttinsä

Paranna origamiasi, koska vuonna 2019 lanseerataan joustavan näytön taittuvat puhelimet, jotka korvaavat muunnettavat tai irrotettavat laitteet. Näiden laitteiden odotetaan olevan kevyitä, rikkoutumattomia ja kompakteja.

Useat yritykset – Apple, Motorola, LG, Huawei ja Samsung – kilpailevat ensimmäisen sukupolven taitettavista puhelimista, joissa on joustava näyttö vuonna 2019. Tällä välin LG on varastanut marssin kilpailijoidensa yli julkistamalla huipputeräväpiirtotelevisionsa. aiemmin tällä viikolla Consumer Electronics Show'ssa Las Vegasissa. Royole esitteli taivutettavan FlexiPal-tablettinsa samassa paikassa.

Ensimmäinen 5G-yhteensopivien älypuhelimien/nopeiden laitteiden aalto

5G-yhteensopivilla älypuhelimilla on matkalla valtaamaan mobiilialan vuonna 2019. Samsung, OnePlus, Xiaomi, Motorola ja Huawei ovat johtavia matkapuhelinkehittäjiä, jotka kilpailevat 5G-yhteensopivien matkapuhelinten lanseerauksesta tänä vuonna.

5G mahdollistaa enemmän hybridi- ja pilvisovelluksia koneoppimisesta pilvipohjaiseen grafiikan renderöintiin VR:lle, AR:lle ja pelaamiselle. Gigabitin nopeuksilla 5G poistaa myös johtojen tarpeen viimeisenä yhteydenottomailina jopa kodeissa ja yrityksissä.

Autonominen on täällä, nyt ja kaikkialla

Olen jo jonkin aikaa puolustanut sitä, että kaikki, mikä liikkuu, on tulevaisuudessa itsenäistä. Tämä vuosi asettaa näyttämön 1. kaupallistamallastsukupolven autonomiset tuotteet. Autoteollisuus, teollisuusrobotiikka, ilmailu- ja kuluttajalaiteteollisuus vauhdittavat pyrkimyksiään itsenäiseen teknologiaan vuonna 2019. Autoteollisuudessa puoliautonominen ja autonominen kyytipalvelu on erittäin todennäköistä, sillä BMW, GM, Uber ja Waymo suunnittelevat lanseerausta omat kyytiohjelmat tänä vuonna. Roboteista tulee yleistymään teollisuuden työpaikoilla. Lentotaksipalvelut ovat hyvin raiteilla, ja Saksassa sijaitseva Volocopter aikoo testata itsenäisiä lentotakseja Singaporessa myöhemmin tänä vuonna. Niille, jotka etsivät apua kotona, Amazon Alexa ja Google Home ovat vanhoja uutisia. Parannetuilla ominaisuuksilla varustetut Smart Home 2.0 -laitteet ovat kaikki valmiina vastaamaan kotitöistäsi, vaikka Amazon kaksinkertaistaa ponnistelut kotirobotin esittelemiseksi kuluttajille tänä vuonna.

Tämän kehityksen ohella on kiireesti muotoiltava uusia säännöksiä, jotka ohjaavat itsenäisten teknologioiden turvallista testausta ja käyttöönottoa.

Tulevaisuus on reuna

Reuna on siellä missä se on. Investoinnit siirtyvät yhä enemmän pilvestä reunalaskentaan. Porsche, Softbank ja Berkshire ovat jo panostaneet suuriin tietotekniikan aloittamiseen. Varo tämän seurauksena merkittäviä sovellusten käyttöönottoa. Tulee lisää liikettä, joka siirtää varastoinnin ja käsittelyn reunaan. Sillä välin monet teollisuudenalat – muun muassa puolustus ja terveydenhuolto – alkavat hyödyntää huippuluokan laskentateknologioita.

Ja ei, en ole unohtanut kahta viime vuoden virhettämme. Ensinnäkin ennustuksemme joidenkin teknologiajättien, erityisesti Applen, saavuttavan kultaisen 1 biljoonan dollarin arvostusrajan, ei toteutunut odotetusti; he osuivat merkkiin, mutta eivät pystyneet ylläpitämään vauhtia. Toinen ennusteistamme, joka ei osoittautunut odotetusti, oli se, että nuorten johtajien sukupolvi johtaa uutta politiikkaa. Pettymys on julistepoikien, kuten Emmanuel Macronin, Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammad bin Salmanin kiilto,Kim Jong Un ja Justin Trudeau himmenivät huomattavasti vuoden 2018 aikana.

Toivon, että ensi vuonna tähän aikaan, voin kertoa, että olemme saaneet täydellisen 10 ennusteemme perusteella!

Tämä artikkeli on kirjoitettu Frost & Sullivanin Visionary Innovation Groupin ja Frost & Sullivanin globaalin Visionary Innovation Groupin pääkonsultin Lauren Taylorin kanssa. Tutkimusta ja analyyseja kehitetään tarkemmin tulevassa "Top Trends for 2019" -tutkimuksessa.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated: 06/09/2023

Views: 6207

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.