Sujuvatko kaupat pyhäpäivinä? (2023)

Lomat voivat tarjota aikaa rentoutumiseen ja juhlimiseen, mutta ne voivat myös aiheuttaa ongelmia taloutesi kanssa. Arkipyhinä jotkin rahoitustapahtumat pysähtyvät. Yleensä se ei ole ongelma – voit käyttää pankki- ja luottokortteja, tarkistaa saldosi verkossa ja saada käteistä pankkiautomaatista. Mutta juhlapyhinä rinnastuvat merkittävät elämäntapahtumat voivat aiheuttaa suurta päänsärkyä.

Avaimet takeawayt

 • Pankit sulkeutuvat yleensä Federal Reserven juhlapyhinä ja maksujen käsittely keskeytetään näinä aikoina.
 • Saatat kohdata hitaampia maksuja tilillesi tai tililtäsi arkipyhinä, mutta usein voit kiertää sen.
 • Vaikka pankki olisi suljettu, pääset silti käyttämään tiliäsi verkossa ja joissakin konttoreissa voi olla pankkipisteitä auki.

Opi kuinka arkipyhät vaikuttavat kuluttajiin ja mitkä päivämäärät sinun tulee olla tietoisia.

Liittovaltion ja pyhäpäivien välinen suhde

Arkipyhät heijastavat yleensä Federal Reserve Boardin ilmoittamia vapaapäiviä. Noina juhlapäivinä pankkien ja luottoyhtiöiden sivuliikkeet ovat yleensä kiinni, ja pankit keskeyttävät maksujen käsittelyn kulissien takana.

Huomautus

Huomaa, että pankit voivat noudattaa omaa aikatauluaan, ja jotkut pysyvät auki juhlapäivinä tai viettävät lomaa toisena päivänä.

Ovatko konttorit avoinna pyhäpäivinä?

Pankkikonttorit voivat olla avoinna pyhäpäivinä, mutta on parasta tarkistaa asia ennen matkalle lähtöä. Voit joko tarkistaa verkossa tai kokeilla puhelinpalvelua. Puhelinkeskukset ovat todennäköisemmin auki tiettyinä juhlapäivinä, mutta asiakaspalvelulla voi olla rajallinen kyky palvella tarpeitasi, ja erikoistuneet osastot ovat todennäköisemmin poissa toimistosta.

Miksi liittovaltion juhlapyhät ovat tärkeitä

Jos pankki on avoinna liittovaltion vapaapäivänä, pankki voi ottaa vastaan ​​talletuksia, ottaa lainahakemuksia ja paljon muuta. Mutta maksujen käsittely Federal Reserve Bankin kautta ei ole käytettävissä, jaACH-maksutovat myös tauolla. Tämän seurauksena jotkin maksut (kuten paperisekit) jäävät odottamaan seuraavaan arkipäivään.

Varoitus

Tapahtumissa, joiden käsittely kestää useita arkipäiviä, virallisia vapaapäiviä ja viikonloppuja ei lasketa arkipäiviksi.

Varo viikonloppulomia

Jos liittovaltion vapaapäivä osuu lauantaille, pankkikonttorisi ja jotkin Federal Reserven toimistot saattavat sulkeutua edellisenä perjantaina. Kun vapaapäivät osuvat sunnuntaihin, pankit ja Federal Reserven toimistot ovat yleensä kiinni seuraavana maanantaina. Tässä tapauksessa näitä arkipäiviä ei välttämättä lasketa arkipäiviksi.

Liittovaltion juhlapyhät 2023

Federal Reserveillä on kalenteri kaikista sen lomien sulkemisista viideksi vuodeksi.Vuonna 2023 pyhäpäiviä vietetään seuraavasti:

 • Uudenvuodenpäivä:Maanantai 2. tammikuuta
 • Tohtori Martin Luther King, Jr.:n syntymäpäivä:Maanantai 16. tammikuuta
 • Washingtonin syntymäpäivä:Maanantai 20. helmikuuta
 • Muistopäivä:Maanantai, toukokuun 29
 • Kesäkuuntoista kansallinen itsenäisyyspäivä:Maanantai, kesäkuun 19
 • Itsenäisyyspäivä:Tiistaina, heinäkuun 4
 • Vappu:Maanantai, 4. syyskuuta
 • Columbuksen päivä:Maanantai 9. lokakuuta (vietetään myös alkuperäiskansojen päivänä)
 • Veteraanien päivä:Perjantai 10. marraskuuta
 • Kiitospäivä:Torstai 23. marraskuuta
 • Joulupäivä:Maanantai 25. joulukuuta

Arkipyhien haasteet

Useimpina pyhäpäivinä et edes huomaa, että maksujen käsittely on pysähtynyt. Jos sinulla on kuitenkin lyhyt maksuaika tai tarvitset kiireellisesti varoja, lomat voivat estää sinua tekemästä sitä, mitä sinun on tehtävä. Tästä syystä on hyödyllistä saada asiat valmiiksi etukäteenvapaapäiviäja lomaviikonloput.

Talletuksia ei lisätä tilillesi

Talletuksia ei lisätä tilillesi arkipyhinä.Jos tarvitset käteistä lomamatkoja tai muita tarpeita varten, tämä voi aiheuttaa ongelmia. Hyvä uutinen on, että myös automaattiset sähköiset nostot tililtäsi tulisi keskeyttää loman ajaksi, joten tililtäsi varoja nostavat eivät välttämättä pysty siihen.

Huomautus

Jos sinun on talletettava sekki, käytä pankkisi tiliämobiilisovellus shekin tallettamiseksiennen lomaa (esimerkiksi perjantai-iltana). Nämä sovellukset sallivat usein myöhempiä katkaisuaikoja – jotkut pankit tekevät talletukset, jotka on tehty klo 21.00 mennessä. EST.

Talletusten selvitys on hitaampaa

Kun talletat varoja tilillesi sekillä, pankki saattaapidä kiinniniille varoilleuseita arkipäiviä, etkä voi käyttää niitä rahoja ennen kuin rajoitus tyhjenee. Loma lisää ylimääräistä arkipäivää odotusaikaan. Viralliset tarkastukset jatilisiirtojakuivuu kuitenkin nopeammin.

Palkanlaskenta keskeytetty lomien vuoksi

Jos saat palkansuora talletus työnantajaltasi, sinun on ehkä odotettava pidempään palkkojasi, koska palkanlaskenta keskeytetään liittovaltion tunnustettujen lomien aikana. Työnantajat voivat ajoittaa maksut maksettavaksi ennen pyhäpäiviä, mutta heidän ei tarvitse tehdä niin.

Sähköiset maksut tililtäsi viivästyvät

Varoja ei yleensä voi nostaa tililtäsi arkipyhinä. Vuokranantajasi ei esimerkiksi voi nostaa vuokramaksua. Valoisa puoli on, että tililläsi on enemmän rahaa lomaa varten. Tämä voi kuitenkin johtaa maksuviivästyksiin ja saada myöhästymismaksuja tai muita sakkoja.

Huomautus

Vaikka et voi lähettää pankkisiirtoa juhlapäivänä, voit yleensä lähettää pyynnön pankkisiirrosta seuraavana arkipäivänä.

Lainamaksuja ei hyvitetä

Jos lähetät maksuja postitse, se ei välttämättä ole ongelma, mutta tarkista sen tilin tiedot, jolla suoritat maksuja. Liittovaltion lain mukaan luottokorttimaksut postitse on laskettava ajoissa, jos ne saapuvat klo 17.00 mennessä. loman jälkeisenä arkipäivänä (koska juhlapyhinä ei ole postipalvelua).

Jos kuitenkin suoritat sähköisiä maksuja, maksusi tulee olla vielä saapunut ennen lomaa.

Sivuliikkeet ovat usein kiinni juhlapyhinä

Suuret pankit ovat yleensä kiinni pyhäpäivinä, mutta paikallisilla pankeilla voi olla loma- ja viikonloppuaikoja. Jos sinätäytyy saada kassasekkitai hoitaa muita tehtäviä, on luultavasti parasta tehdä se etukäteen. Joskus konttorit ovat kuitenkin avoinna muutaman tunnin lomaviikon lauantaina, mikä antaa sinulle mahdollisuuden livahtaa sisään ja hoitaa asioita.

Huomautus

Jos sinätarvitsee maksumääräyksen, voit yleensä ostaa niitä jälleenmyyjiltä ja lähikaupoista, jotka ovat usein avoinna ympäri vuoden. Jos pankkisi kuitenkin sattuu olemaan auki pyhäpäivänä, sitä lomaa ei silti lasketa varojen selvitystyöpäiväksi.

Jälleenmyyjillä saattaa olla käteistä pulaa

Kauppojen ja muiden kauppiaiden tulee suunnitella, että pankit pysyvät kiinni lomien aikana, varsinkin jos loma on erityisen kiireinen käteisellä maksavien asiakkaiden kanssa. Ylimääräiset kolikot ja valuutat voivat olla hyödyllisiä, mutta voi olla riskialtista pitää liikaa käteistä.

Muita laskuja ei toimiteta

Palvelumaksut, liittymät ja muut laskut jäävät maksamatta pyhäpäivinä. Onneksi useimmat palveluntarjoajat sallivat maksujen saapumisen seuraavana arkipäivänä loman jälkeen.

Tilien käyttäminen

Yllä olevista haasteista huolimatta voit silti käyttää tilejäsi – jopa pitkän lomaviikonlopun aikana. Mobiilisovellusten ja -sivustojen avulla voit silti tarkastella tilien saldoa ja pyytää siirtoja tai laskujen maksuja seuraavalle arkipäivälle.

Voit myös käyttää pankki- ja luottokorttiasi verkko- ja henkilökohtaisesti ostoksille, muttakäytettävissä oleva saldosi voi muuttuakun loma on ohi.

Haluatko lisätä varoja tilillesi?

Jos loma lähestyy, talleta käteistä tai pyydä jotakuta tekemään tilisiirto tilillesi etukäteen. Nämä talletukset olisi asetettava käytettäväksi yhden arkipäivän kuluessa. Myös viralliset sekit ja USPS-maksumääräykset selviävät nopeasti, ja palkkasi suoran talletuksen pitäisi olla saatavilla yhden arkipäivän kuluessa. Työnantajasi saattaa jopa tallettaa varoja etuajassa.

Laskujen maksaminen nopeasti

Jos loma tulee aiheuttamaan maksusuoritukset, sinulla voi olla useita mahdollisuuksia suorittaa nopeutettuja maksuja.

Maksa palveluntarjoajalle verkossa

Palveluntarjoajat, kuten sähkö- tai kaapeliyhtiöt, hyväksyvät useinverkkomaksuvaihtoehdotsaman päivän hyvityksellä. Sen sijaan, että maksat tavalliseen tapaan, käy palveluntarjoajan verkkosivuilla, kirjaudu sisään tilillesi ja katso, voitko suorittaa välittömiä maksuja. Pidä korttisi numerot tai pankkitilisi tiedot käsilläsi suorittaaksesi maksun.

Maksa Puhelimella

Voit myös maksaa laskut puhelimitse. Käyttäjätunnuksesi ja salasanasi selvittämisen sijaan jäät odottamaan, mutta lopputulos on sama.

Maksu henkilökohtaisesti

Paikallisissa palveluissa voi olla mahdollista käydä maksukeskuksessa ja maksaa lasku henkilökohtaisesti ennen loman alkua. Jotkut rahansiirtopalvelut ja supermarketit mahdollistavat myös laskujen maksamisen kansallisten palveluntarjoajien kanssa henkilökohtaisesti.

Maksa verkossa pankkisi kautta

Jos sinulla on ylimääräinen päivä tai kaksi ennen lomaa, pankkisi verkkolaskujen maksujärjestelmä saattaa toimia.Määritä maksunsaaja ja pyydä maksumahdollisimman pian. Joissakin tapauksissa joudut maksamaan maksun kiireisistä maksuista, mutta maksun tulee olla pienempi kuin sakko- tai myöhästymismaksut.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Mitä tapahtuu, jos palkkapäivä osuu arkipyhälle?

Jos työsi palkkapäivä on määrätty arkipyhälle, tarkista työnantajaltasi, miten se käsittelee lomat. Se on täysin työnantajasta kiinni, ja jotkut ryhtyvät toimiin varmistaakseen, että sinulle maksetaan etuajassa. Aloita tämä keskustelu hyvissä ajoin ennen lomaa varmistaaksesi, että työnantajallasi on aikaa toimia, jos se pystyy ottamaan huomioon varhaismaksusi.

Miksi FDR julisti arkipyhäksi?

FDR julisti viikon pituisen pankkipyhäpäivän 6. maaliskuuta 1933 auttaakseen selviytymään laajalle levinneistä pankkihäiriöistä. Asiakkaat kaikkialla maassa nostivat talletuksiaan pankeista, ja Yhdysvallat kamppaili säilyttääkseen dollarin tukemiseen tarvittavan kullan. Tunnelmat kylmenivät loman aikana, kun hallitus hyväksyi hätäpankkilain ja otti käyttöön toimenpiteitä kriisin hillitsemiseksi. Loma päättyi 13. maaliskuuta ja muutamassa päivässä talletukset ylittivät reilusti kotiutukset.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated: 08/10/2023

Views: 6565

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.