Onko turvallista ajaa Meksikon läpi? Täydellinen opas ajamiseen Meksikossa (2023)

Huomaa, että jotkin sivustomme linkit ovat tytäryhtiölinkkejä. Jos päätät ostaa näiden linkkien kautta, saatamme saada pienen palkkion ilman sinulle lisäkustannuksia. Käyttämällä näitä tuet suoraan The Vanabond Talesia pysymään itsenäisenä matkablogina.

Onko turvallista ajaa Meksikon läpi?

Se on yksi useimmin kysytyistä kysymyksistä pakettiauton elämänkokemuksistamme ja matkakohteistamme.

Kun kuljet etelään Meksikon läpi, maantiede, ruoka ja kulttuuri muuttuvat merkittävästi. Alkuperäiskansan kulttuurin vaikutus näkyy yhä enemmän. Ja kuten se tapahtuu, Yhdysvaltojen vaikutus heikkenee, kun Walmarts ja Burger Kings näyttivät vähenevän ja pidemmälle. Alat myös tiedostaa, että eteläisillä osavaltioilla on vähemmän rahaa kuin pohjoisilla.

Vaikka kaikki, mitä olimme omaksuneet Meksikosta, kehotti meitä varomaan eeppisiä rikoksia, kuten sieppauksia tai kauhistuttavaa väkivaltaa Meksikon kartellien käsissä, emme nähneet tai tunteneet sitä. Mutta kun muutimme etelään, Meksikon "turistien turvallisille" mutta köyhille alueille, olimme alttiina ja todistimme kohtuuttomille pienille rikoksille, joiden taustalla on varmasti näitä alueita vaivaava institutionaalinen köyhyys.

Yhdessä päivässä ajettaessa Chiapasin läpi meidät huijattiin, kaupunkilaiset pitivät tiellä rahaa kotitekoisilla rengaspiikeillä, ja lopulta automme lukko poimittiin jaheräsin siihen, että etupenkillämme istui villisilmäinen mies, ryöstelevät omaisuutemme läpi. Onneksi hän selvisi vain kameran linssillä ja sadetakilla, ennen kuin Kellin korvia lävistävät huudot saivat hänet ryyppäämään yöhön. Mutta se oli muistutus tarpeesta pysyä tietoisena ja valppaana tänne matkustaessa.

Älä ymmärrä meitä väärin, tunnemme olomme turvalliseksimatkustaa pakettiautolla Meksikossaeivätkä ole kiinnostuneita ylläpitämään stereotypioita ja vääriä tietoja turvallisuudesta Meksikossa (totuudenmukaisesti suosikkialueemme, kuten Chiapas ja Oaxaca, ovat eräitä Meksikon köyhimmistä). Sen sijaan haluamme käsitellä yleisiä Meksikon turvallisuutta koskevia kysymyksiä.

Hyödyntämällä kokemustamme Meksikon matkustamisesta pakettiautolla ylhäältä alas, olemme ryhtyneet käsittelemään Meksikon turvallisuutta. Onko turvallista ajaa Meksikon läpi, onko turvallista matkustaa Meksikossa pakettiautolla, onko Meksiko turvallista ja monia muita kysymyksiä turvallisuudesta Meksikossa elinikäisille vankeille!

Onko turvallista ajaa Meksikon läpi? Täydellinen opas ajamiseen Meksikossa (1)

Sisällys piilottaa

Onko turvallista ajaa Meksikon läpi?

Onko Meksiko turvallista?

Missä on turvallista ajaa Meksikossa?

Onko vaarallista ajaa Meksikon läpi?

Valtion virastot

Online-ryhmät, ryhmät, foorumit ja sovellukset

Paikalliset uutistoimistot ja paikallishallinnon virastot

Konsulipalvelut

Ajon vaarat Meksikossa

ylittää Meksikon

Maksulliset tiet Meksikossa

Poliisikorruptio Meksikossa

Armeijan tarkistuspisteet Meksikossa

Poliisitarkastuspisteet Meksikossa

Tiesulut Meksikossa

Etsitkö parhaita Meksikon retkiä?

Tarvitsenko autovakuutuksen Meksikossa?

Muita turvallisuuteen liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä Meksikon läpi ajamiseen

Onko turvallista leiriytyä Meksikossa?

Onko Meksikossa paljon rikollisuutta?

Voitko juoda vettä Meksikossa?

Onko Street Food turvallista Meksikossa?

Mitä rokotuksia tarvitsen Meksikoon?

Kuinka olla näyttämättä turistilta Meksikossa

Viimeiset pikavinkit turvassa pysymiseen Meksikossa

Onko Meksiko turvallista?

Matkustaminen Meksikon läpi, kuten missä tahansa muuallakin, sisältää joitain luontaisia ​​vaaroja. Joskus median keskittyminen sensaatiomaiseen voi kuitenkin viedä huomiomme alueen todellisista vaaroista. Monet ihmiset ovat usein kyseenalaistaneet päätöksemmevan elämää Meksikossa, ja jotkut ovat kysyneet, onko turvallista matkustaa Meksikoon ollenkaan.

Vaikka Meksikon rikollisuusaste on korkeampi kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, todellinen tilastollinen riski joutua vakavien rikosten uhriksi on erittäin pieni. Joissakin osavaltioissa, kutencampeche, ja Yucatán, nämä hinnat ovat alle Yhdysvaltojen kansallisen keskiarvon. Sitä vastoin sekä ruokamyrkytystapausten määrä että vakavuus lisääntyvät dramaattisesti rajan eteläpuolella.

Ottaen huomioon, että kaiken energian käyttäminen kidnappausten välttämiseen Meksikossa epäilyttävän katulihan välttämisen sijaan joutuu todennäköisesti sairaalaan kartellia nopeammin. Varmistaa, että ymmärrät todelliset turvallisuusriskit ja miten niitä voidaan lieventää, on avain turvassa pysymiseen Meksikossa.

Onko Meksiko siis turvallista? Kyllä, kokemuksemme mukaan Meksikossa on turvallista matkustaa asianmukaisella valmistautumisella, varovaisuudella ja tietoisella mielellä.

Missä on turvallista ajaa Meksikossa?

Meksiko on valtava maa, joten on hyödytöntä tehdä yleistyksiä koko maasta joko turvallisena tai vaarallisena. Sen sijaan jokaisella alueella, jolle matkustat, tulee olla huolellinen ja tutkittava, jotta voidaan ymmärtää ja lieventää tiettyihin alueisiin liittyviä riskejä.

Ei ole yhtä hyödyllistä merkitä jotkin Meksikon alueet (tai missä tahansa muualla) turvallisiksi ja toiset vaarallisiksi. Tosiasia on, että vaaralliset skenaariot voivat kehittyä hyvin nopeasti. Acapulcoa, jota pidettiin aikoinaan yhtenä Meksikon tärkeimmistä lomakohteista, on pidetty vuodesta 2014 lähtien yhtenä maailman vaarallisimmista kaupungeista. Sellainen, jossa armeija on riisunut korruptoituneet poliisivoimat ja jossa väkivaltarikosten määrä on yksi maailman korkeimmista.

Matkustaaksesi turvallisesti Meksikon läpi sinun on ensin tutkittava määränpääsi. Tutkimalla tiettyjä alueita, joilla aiot vierailla, matkustamalla vain alueilla, joilla se on turvallista, ja noudattamalla perusvarotoimia, huomaat, että riskejä voidaan hallita ja lieventää ja että matkustaminen Meksikon läpi voidaan tehdä melko turvallisesti.

Oletko lähdössä matkalle Meksikoon? Muista ostaa matkasairausvakuutus. Aina on parempi olla turvassa kuin katua!

Onko vaarallista ajaa Meksikon läpi?

Onko turvallista ajaa Meksikon läpi? Täydellinen opas ajamiseen Meksikossa (2)

Poliittisen, taloudellisen, sosiaalisen ja sotilaallisen tilanteen ymmärtäminen alueella, jolle aiot matkustaa, on yhtä tärkeää kuin yksinkertaista. Mutta miten voit pitää itsesi ajan tasalla ja ajan tasalla tietyn sijainnin nykytilanteesta?

Valtion virastot

Yksi lähde laajemman tutkimuksen aloittamiselle ovat valtion ulkoasiainvirastot. Viranomaisten verkkosivut tarjoavat matkustusresursseja ja ajankohtaista tietoa ja matkavaroituksia. KäytämmeYhdysvaltain konsuliviraston sivustojaAustralian DFAT-sivusto.

Nämä ovat hyviä paikkoja tutkia tunnettuja matkavaroituksia ja -ongelmia. Se on myös hyvä paikka tutkia Meksikon alueita (tai muita paikkoja), joita hallitus on katsonut korkean riskin riskeiksi, ja alueita, joilla se ei tarjoa konsuliapua.

The Yhdysvaltain hallitus, esimerkiksi ylläpitää verkkosivustoa, jossa on luettelo valtioista, jotka on luokiteltu "älä matkusta" tai "harkitse matkustamista uudelleen", sekä uhkia, jotka ne ovat tunnistaneet näillä alueilla (yleensä rikollisuus, joskus kidnappaukset). Olemme välttäneet matkustamista kaikkiin "Do Not Go" -kategorioihin kuuluviin osavaltioihin, vaikka monet ovat matkustaneet näillä alueilla ilman tapauksia. Rehellisesti sanottuna harkitsimme vierailemista joillakin näistä alueista ja luultavasti tekisimmekin, jos ei olisi niin monia upeita paikkoja, joita Yhdysvaltain ulkoministeriö ei olisi ilmoittanut.

Matkustimme kuitenkin useiden osavaltioiden läpi, jotka on merkitty "matkailuksi uudelleen", kuten Chihuahua,Jalisco, Nayarit, Nuevo Leon, San Luis Potosi. Näillä alueilla ryhdyimme ylimääräisiin varotoimiin turvallisuutemme varmistamiseksi, kuten varmistimme, ettemme ajaneet pimeän jälkeen.

Online-ryhmät, ryhmät, foorumit ja sovellukset

Verkkofoorumit, kuten Facebook-ryhmät, ovat loistavia paikkoja kysyä neuvoja tietyiltä alueilta kokeneilta matkailijoilta paikallisten ja ajankohtaisten tietojen saamiseksi.

Toinen paikallistutkimuksessa käyttämämme työkalu oniOverlander.Tämä kartta- ja matkailusovellus käyttää yhteisön lahjoituksia tarjotakseen ajan tasalla olevia matkustustietoja, mukaan lukien varoituksia muilta maanajoilta. Tämä resurssi on hyödyllinen paikallistason ongelmissa, jotka saattavat jäädä hallituksen verkkosivustojen huomion ulkopuolelle.

Paikalliset uutistoimistot ja paikallishallinnon virastot

Jos joudut paikalliseen hätätilanteeseen, paikalliset verkkouutiset ovat paras paikka saada tietoa. Voit myös ottaa yhteyttä Meksikon valtion matkailutoimistoihin, kuten sen alueen turistipoliisiin, jolla matkustat.

Tilanteet voivat kehittyä nopeasti, joten on tärkeää pysyä ajan tasalla paikallisten kanavien kautta. Emme myöskään puhu tässä yhteydessä huumekartelleista, joissa on rynnäkköaseita. Kansalaislevottomuudet, saarrot ja mielenosoitukset voivat muuttua nopeasti väkivaltaisiksi. Vältä näitä tilanteita tai kohdata joutuminen ulkomaalaiseksi.

Protestin keskeltä löytäminen onpakettiauton elämän kauhutarinajota et todennäköisesti halua elää uudelleen!

Konsulipalvelut

Lopuksi oman maasi konsulipalvelu alueella voi auttaa sinua pysymään ajan tasalla tilanteista niiden kehittyessä.

Pysymällä ajan tasalla ja välttämällä riskialttiita alueita teet parhaasi välttääksesi joutumasta vakavan rikollisuuden kohteeksi.

Onko turvallista ajaa Meksikon läpi? Täydellinen opas ajamiseen Meksikossa (3)

Ajon vaarat Meksikossa

Meksikossa ajamisen vaarat, joita todennäköisesti kohtaat ajaessasi, ovat suurimmaksi osaksi arkipäiväisempiä kuin autokaappaukset tai kidnappaukset. Väärät poliisit, kuoppaiset tiet ja sadat räjähdysmäiset ruoat ovat jatkuvasti uhkaavia uhkia sinulle ja ajoneuvollesi ajettaessa Meksikossa.

Onko siis turvallista ajaa Meksikon läpi? Mielestämme kyllä. Mutta tässä on luettelo yleisimmistä "esteistä", joita kohtasimme ajaessamme Meksikossa pakettiautolla.

ylittää Meksikon

Meksiko onnistuu estämään ihmisiä ylinopeudesta ilman poliisitutkia tai raskaita sakkoja. Itse asiassa he eivät käytä poliisia tai minkäänlaista tekniikkaa. Valitettavasti heidän yksinkertainen ratkaisunsa on kaikkea muuta kuin tyylikäs ja aiheuttaa paljon päänsärkyä Meksikon läpi ajaville. Se on kuitenkin oletettavasti jumalan lahja paikallisille jousitus- ja iskunvaimentimille. Puhun tietysti surullisen kuuluisista topeista, meksikolaisesta nopeusväylästä.

Miljoonia toppeja peittää maanteitä pohjoisesta etelään. Joillakin teillä on vähemmän, toisilla enemmän. Jotkut topit ovat suuria, jotkut pienempiä. Monet tulevat näkemään ja hidastamaan, mutta lopulta jos ajat tarpeeksi kauan Meksikossa, yksi näistä paskiaisista jää huomaamatta.

Olen ollut useammin kuin pari kertaa, kun olen ollut varma, että iso vanha pakettiautomme on saanut hieman ilmaa vauhdilla näiden asioiden yli, eikä siistillä tavalla. Lisää ah, meidän pitäisi tarkistaa tämä asia heti.

Ole varovainen ajaessasi. Joka paikassa. Koko ajan. Paikallinen yhteisö asentaa usein toppeja, ja niitä on monenlaisia ​​​​muotoja epämukavista pelottaviin.

Topit ovat yksi parhaista syistä olla ajamatta yöllä. Merkitsemättömiä, merkitsemättömiä toppeja voi olla vaikea nähdä keskellä päivää ja lähes mahdotonta nähdä yöllä.

Ole varovainen ja aja hitaasti ja pidä terävä silmä ulos.

Maksulliset tiet Meksikossa

Cuota vai libre? Ajetaanko maksullisilla teillä vai väistääkseni niitä? Se voi olla arvoitus. Usein maksuttomat tiet (libre tai sin cuota) kulkevat rinnakkain maksullisten teiden kanssa, ja ohjeelliset matka-ajat voivat olla hyvin samanlaisia. Tietullit voivat olla missä tahansa 0,50 dollarista Yhdysvaltain sentistä 15 dollariin, ja näitä tietulleja keräävät kopit voivat olla raivostuttavan usein. Tämän vuoksi voi olla erittäin houkuttelevaa kulkea vapaita teitä, ja usein tämä voi osoittautua hyväksi strategiaksi.

Kuitenkin! Maksullisten teiden välttämisen piilokustannukset voivat olla huomattavia. Kuopat ja kuopat voivat luoda vaarallisia ajo-olosuhteita. Tuhoimme ilmajousituksen ja iskunvaimentimet, jotka välttelivät tietulleja Guadalajaran ja CDMX:n välillä, mikä maksoi meille paljon enemmän kuin tietullit. Tien kunto tarkoittaa myös sitä, että matka-aika tietullien väistämiseen on yleensä ohjeellisia aikoja pidempi.

Jos olet epävarma, valitse maksullisia teitä.

Onko turvallista ajaa Meksikon läpi? Täydellinen opas ajamiseen Meksikossa (4)

Ajo yöllä Meksikossa

Onko turvallista ajaa Meksikon läpi yöllä?

Ei!

Yöajoa ei suositella Meksikossa. Monet tiet eivät ole hyvin valaistuja, mikä lisää vaaraa osua huipulle tai kuoppaan.

Rattijuopumus on myös yleinen ongelma, koska suuren väestön keskuudessa on vaikea valvoa.

Lopuksi väkivalta, ryöstö ja rikollisuus lisääntyvät huomattavasti pimeän jälkeen Meksikossa.

Yksi helpoimmista tavoista parantaa todennäköisyyttäsi pysyä turvassa matkustaessasi Meksikossa pakettiautolla on välttää ajamasta autoa auringon laskiessa. Parkkeeraa sen sijaan markiisi ja nauti kylmästä oluesta!

Poliisikorruptio Meksikossa

Kokemuksemme poliisin korruptiosta Meksikon halki ajaessamme on ollut huomattavasti pienempi kuin se, jolle olimme kärsineetajettaessa Etelä-Amerikan maiden läpi. Ymmärrämme, että hallitus on omaksunut erittäin ankaran asenteen poliisiin, jonka on todettu kiristäneen lahjuksia turisteilta Meksikossa.

Vain kerran poliisit yrittivät saada meidät alas lahjuksesta. Uhkaamme antaa lipun kuvitteellisesta liikennerikkomuksesta, ellemme halua "maksaa lippua" paikan päällä. Mutta he perääntyivät nopeasti, kun pyysimme kopiota rikkomuksesta.

Jos tiedät, ettet ole tehnyt mitään väärää, pyydä kohteliaasti kirjallista lippua ja pyydä virkailijaa seuraamaan sinua asemalle, jotta voit riitauttaa lipun esimiehensä kanssa. Toinen strategia on yksinkertaisesti teeskennellä (tai itse asiassa), ettei puhu espanjaa. Korruptio kulkee usein käsi kädessä laiskuuden kanssa, ja jos näyttää siltä, ​​että viestin saaminen perille on liian vaikeaa, he voivat vain heiluttaa sinua.

Henkilökohtainen suosituksemme, yhdistelmä, näyttele idioottia ja tekee poliiseille tuskallista kommunikoida. Jos ne jatkuvat, jatka tyhmän leikkiä, luottavainen turisti ilman käteistä, joka mielellään tulisi alas asemalle ja järjestäisi maksun kirjallisesta lainauksesta. Viimeinen rakeita Maria, joka on osoittautunut tehokkaaksi meille aiemmin, on vesilaitoksen käynnistäminen. Äänekäs, sotkuinen ja loukkaus monien poliisien machismoa kohtaan. Varma tapa saada asiakirjasi heitetyksi takaisin sinulle ja autosi ajettu kadulle on alkaa huutamaan kuin vauva.

Lopulta kuitenkin, jos poliisi haluaa tehdä elämästäsi vaikeaa, he voivat. Vaikka vihaammekin puolustella tämänkaltaisille ihmisille periksi antamista ja ongelman jatkumista, toisinaan se ei yksinkertaisesti ole sen kymmenen tai kahdenkymmenen taalan arvoista, jotka tielle pääseminen maksaa.

Armeijan tarkistuspisteet Meksikossa

Kokemuksemme mukaan enimmäkseen harmittomia. Armeija etsii tieverkoissa kuljetettavaa salakuljetusta. He tarkistavat aseiden, huumeiden ja muiden laittomien tuotteiden varalta pistotarkastuksilla, etsinnöillä, koirilla ja peileillä. He eivät yleensä pyri kiristämään tai ahdistelemaan. Älä tietenkään matkusta huumeiden tai muiden laittomien tavaroiden kanssa. Ole ystävällinen ja mukautuva, jos sinut pysäytetään, eikä sinulla pitäisi olla ongelmia.

Poliisitarkastuspisteet Meksikossa

Kuten armeijan tarkastuspisteet, nämä rutiinipysähdykset eivät yleensä ole ongelmallisia. Vaikka lahjusten pyytämistä on raportoitu enemmän erityisesti turistialueilla, kuten Playa del Carmen ja Cancun.

Toinen turvallisuusriski on väärennetyt poliisin tarkastuspisteet. Nämä tilanteet voivat olla erittäin vaarallisia, ja jos joudut tällaiseen ansaan, ole valmis luovuttamaan kaikki, mitä sinulla on. Nämä tarkastuspisteet suoritetaan enimmäkseen yöllä, mikä on toinen hyvä syy matkustaa vain päivänvalossa.

Tiesulut Meksikossa

Tiesulku on suosittu sosiaalinen protestitapa kaikkialla Latinalaisessa Amerikassa. Etelä-Amerikassa huomasimme, että tätä tekniikkaa käytetään usein esittelyyn. Meksikossa sitä käytettiin yleensä tapana ravistella ihmisiä rahan takia.

Tiesulut voivat vaihdella lapsista, jotka pitelevät köyttä tien toisella puolella, teitä tukkiviin puihin ja kiviin tai yhdessä tapauksessa kokonaiseen kylään naulalaudoilla, jotka vaativat tariffia edetäkseen. Vain muutaman ihmisen tiesulkuja, meillä oli tapana hidastaa vauhtia, mutta sitten vain ajaa ohi. Vaikka he pitävätkin köyttä kädessään, he pudottavat sen 100 % ajasta, kun kävelemme ohi. Suuremmissa tiesulkuissa väitimme yleensä, ettei meillä ollut käteistä tai jos tilanne vaikutti vaaralliselta, luovutimme pienen lahjoituksen, ehkä kolmekymmentä tai neljäkymmentä pesoa.

Yksi asia, jonka huomasimme, oli, että jotkut ihmiset käyttivät tilaisuutta hyväkseen ja pystyivät pysähdyttämään todellista lipunmyyntipistettä tai maksullista porttia (esimerkiksi kansallispuistoa tai nähtävyyttä varten). He ilmoittivat olevansa portti ja ottavat maksun jopa lippujen tarjoamisesta. Kun saavut oikeille porteille, sinun on maksettava uudelleen. Jos porttia ei ole, etkä ole varma, ovatko sinua alas heiluttavat ihmiset laillisia, jatka matkaa ohi, voit aina palata maksamaan, jos teit virheen.

Etsitkö parhaita Meksikon retkiä?Tutustu Meksikoon jollakin näistä neljästä eeppisestä road tripistä!

Tarvitsenko autovakuutuksen Meksikossa?

Sinulla on lakisääteinen velvollisuus ottaa autovakuutus, kun ajat Meksikossa, ja mielestämme se on hyvä ottaa joka tapauksessa.

Useimmat yhdysvaltalaiset vakuutusyhtiöt eivät tarjoa vakuutusta Meksikossa, joten sinun on järjestettävä lisävakuutus ennen saapumistasi. Löysimme halvimman meksikolaisen autovakuutuksenLewis ja Lewis Meksikon autovakuutus. Alle 300 USD:lla pystyimme vakuuttamaan pakettiautomme täydellä katuksella vuodeksi. Tämä on ehdoton varastaminen verrattuna Yhdysvaltojen kohtuuttomiin hintoihin.

Onko turvallista ajaa Meksikon läpi? Täydellinen opas ajamiseen Meksikossa (5)

Muita turvallisuuteen liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä Meksikon läpi ajamiseen

Onko turvallista leiriytyä Meksikossa?

Leiriytyimme ympäri Meksikoa maaseutualueilta suuriin kaupunkeihin hiljaisista kylistä vilkkaille rannoille. Tunsimme olomme yleisesti turvalliseksi, vaikka oli pari yksittäistä tapausta, jotka saivat meidät hermostumaan.

Eräänä yönä leiriytyimme pimeällä kadulla Palenquessa, kun olimme nukahtamassa, joku yritti avata auton lukituista kahvoista. Huusin olettaen, ettei tunkeilija palaisi. Sinä yönä heräsimme kello 4:00 aamulla siihen, että joku autossamme etsii kaikkia tavaroita, joita hän löysi. Se oli tuolloin pelottava kokemus, mutta tekee siitä aloistava pakettiauton elämän kauhutarina!

Toisen kerran leiriytyimme järven rannalla Sierra Gordan biosfäärialueella Querétarossa Pohjois-Meksikossa. Jaoimme leirintäalueen muutaman sadan metrin päässä olevien paikallisten kanssa, jotka olivat tulleet alas juomaan ja soittamaan musiikkia. Vaikka ne olivat äänekkäitä, emme olleet huolissamme nukahtamisesta.

Heräsimme pian puolenyön jälkeen siihen, että porukka oli siirtänyt seurueensa aivan naapuriin, vaikka järven rannalla oli paljon tilaa. Huolestuneena siitä, että he olivat tehneet tämän vain saadakseen nousun ja saadakseen ongelmia, emme voineet tehdä muuta kuin teeskennellä nukkuvamme sen läpi.

Nämä olivat ainoat kaksi kertaa, kun meillä oli ongelmia telttailussa, ja kaiken kaikkiaan tunsimme olevansa tervetulleita ja turvallisia telttaillessamme, varsinkin kun keskustelimme paikallisten kanssa.

Strategiat pysyäksesi ja tunteaksesi olonsa turvalliseksi Meksikossa

Keskustele paikallisten kanssa alueilla, joilla aiot leiriytyä. Tämä ei ainoastaan ​​tee olostasi mukavampaa, vaan myös paikalliset tuntevat olosi mukavammaksi lähistöllä leiriytyvien outojen ulkomaalaisten suhteen. Puhumme huoltoasemahoitajien, paikallisten asukkaiden tai vartijoiden kanssa kysyäksemme heiltä lupaa, saadaksemme käsityksen alueen turvallisuudesta ja pyytääksemme heitä pitämään meitä silmällä. Tämä vihje on tehnyt tärkeimmän muutoksen, joka saa meidät tuntemaan olonsa mukavammaksi telttailussa ajoneuvoissamme.

Leiriytyä valojen tai vielä parempaa turvakameroiden alle.

Leiri lähellä muita matkustajia tai pakettiauton elinikäisiä vankeja. Suuntaa suosituille leirintäalueille käyttämällä iOverlander-sovellusta ja lisää todennäköisyyttäsi, että lähistöllä on muita matkailijoita.

Camping kaupungeissa Meksikossa

Huoltoasemat, supermarketit, hyvin valaistut, vartioidut ja turvakameroilla varustetut paikat ovat parhaita yöpymispaikkoja, jos telttailet ajoneuvosi kanssa. Puiston tai laitoksen vartijat ovat yleensä liian iloisia pitääkseen silmällä sinua ja ajoneuvoasi.

LUE LISÄÄ: Neljä ilmaista leirintäaluetta Meksikossa, joita ei kannata jättää väliin

Onko Meksikossa paljon rikollisuutta?

Kuten missä tahansa maassa, Meksikossa on rikollisuutta. Ja vaikka Meksikolla onkin vaarallisen paikan maine, se ei ollut valtaosin meidän kokemuksemme.

Jos aiot kohdata rikollisuuden Meksikossa, todennäköisin syyllinen on huijaukset. Tämä Meksikossa suosittu rikollisuuden muoto vaihtelee markkinoiden ylihinnoitetuista ruoista poliisin "liikennerikkomuksista" tehtyihin huijauksiin.

Meksikossa on myös muita rikollisuuden muotoja, kuten sieppaukset ja aseväkivalta, mutta jos pysyt valtion virastojen turvallisina pitämissä paikoissa ja suosituissa paikoissa, mahdollisuutesi kohdata tällaista toimintaa ovat erittäin alhaiset.

Voitko juoda vettä Meksikossa?

Vaikka asiat ovat saattaneet parantua Meksikossa, emme yleensä suosittele veden juomista. Vaikka joissakin kaupungeissa ja alueilla on nyt huippuluokan vedenkäsittelylaitokset, tämä on poikkeus, ei sääntö. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos paikalliset ostavat vettä, sinunkin tulee noudattaa sitä. Meksikossa suosittelemme matkustamaan jollain tapaa käsitellä vettä, käytimme kannettavaa vedensuodatinta, mutta myös puhdistustabletit tai UV-käsittely voisivat toimia.

Onko Street Food turvallista Meksikossa?

Onko turvallista ajaa Meksikon läpi? Täydellinen opas ajamiseen Meksikossa (6)

Joo! Katuruoka Meksikossa on yleensä turvallista, täysin herkullista ja yksi parhaista osista Meksikossa matkustamisessa.

Söimme katuruokaa päivittäin, ja vaikka meillä oli vatsa kipeä silloin tällöin, ravintolaruoka sai meidättodella sairas. Katukauppiaat, jotka saavat ihmiset sairastumaan, eivät viivy pitkään. Tee tutkimusta, kysy ympäriltäsi ja katso, minne paikalliset menevät. Pysy myös kiireisissä kojuissa. Sen lisäksi, että se on hyvä laadun indikaattori, se tarkoittaa, että ruoka valmistetaan tuoreena tilauksesta.

Mitä rokotuksia tarvitsen Meksikoon?

Tärkeimmät Meksikoon matkustamiseen vaadittavat rokotukset ovat melko vakioita, ja ne kattavat usein lapsuuden rokotusohjelmat ympäri maailmaa. Tyypilliset rokotukset, jotka on varmistettava ennen matkaa, ovat:

 • A-hepatiitti ja lavantauti
 • B-hepatiitti
 • Malaria – Vaikka Meksiko ei ole pahin paikka malarialle, jos vietät paljon aikaa ulkona, saatat haluta keskustella lääkärisi kanssa malarialääkkeestä.
 • Raivotauti – Ei taaskaan välttämätön jokaiselle matkustajalle, mutta jos aiot viettää paljon aikaa ulkona maaseudulla tai erämaa-alueilla, voit keskustella asiasta lääkärisi kanssa.

Kuinka olla näyttämättä turistilta Meksikossa

Vaikka tämä ei ehkä ole täysin mahdollista, jos olet vaaleatukkainen ja sinisilmäinen, amerikkalaisella tai eurooppalaisella autolla ajettaessa voit ehdottomasti tehdä joitain perustoimenpiteitä, jotta vältyt liian silmiinpistävältä.

Pukeudu alas. Älä käytä voimakkaita värejä tai näyttäviä koruja.

Ryhdy varotoimiin vilkkaissa turistikohteissa. Ole tietoinen ympäristöstäsi ja arvoesineistäsi turistimarkkinoilla, vilkkaissa kaupunkikeskuksissa ja muilla ruuhkaisilla alueilla.

Älä maalaa pakettiautoasi äänekkäästi tilaustyönä tai tee mitään muita lisäyksiä, jotka voisivat kiinnittää huomion ajoneuvoon, jossa aiot nukkua joka yö. Jopa ulkomaisten rekisterikilpien omistaminen voi lisätä kohdistettujen rikosten mahdollisuuksiasi.

Muista, ettet välkky käteistä, koruja tai kalliita laitteita tai esineitä.

Älä kävele yksin kotiin yöllä.

Pysy hyvin valaistussa, hyvässä suosiossa.

Juo kohtuudella äläkä koskaan hyväksy juomia tuntemattomilta.

Käytä rekisteröityjä takseja tai uberia, jos mahdollista.

Onko turvallista ajaa Meksikon läpi? Täydellinen opas ajamiseen Meksikossa (7)

Viimeiset pikavinkit turvassa pysymiseen Meksikossa

Sen lisäksi, että matkustat asianmukaisilla turvavarusteilla ja suoritat perusteellisia tutkimuksia, voit tehdä muitakin toimia pysyäksesi turvassa ajaessasi Meksikon halki.

 • Varmista, että hankit paikallisen poliisin, mieluiten turistipoliisin, yhteystiedot.
 • Pidä ystävät ja perheenjäsenet ajan tasalla siitä, minne olet matkalla ja milloin olet seuraavan kerran yhteydessä.
 • Älä aja yöllä.
 • Tunne laki tutkimalla maahanmuutto- ja tullilakeja, tiesääntöjä ja luonnonvaraisia ​​leirintälakeja.WikitraveljaWikiOverlandovat kaksi online-resurssia, joista löydät nämä tiedot.
 • Käytä tallelokeroa arvoesineiden piilottamiseen ja lukitsemiseen.
 • Säilytä tärkeiden asiakirjojen kopioita, ei alkuperäisiä. Näin voit välttää luovuttamasta sellaista, jota sinulla ei ole varaa menettää korruptoituneelle virkamiehelle tai rikolliselle, joka voi käyttää sitä kiristääkseen sinua.
 • Älä luovuta asiakirjoja poliisille (tai kenellekään muulle), jos mahdollista. Näytä heille kopiot asiakirjoista ja kerro heille, että alkuperäiset ovat "hotellissa" turvallisesti säilytettäväksi.

*

Onko siis turvallista ajaa Meksikon läpi? Onko Meksikossa turvallista matkustaa pakettiautolla? Onvan life Meksikomahdollista? Mielestämme se on, ja sitä kaikkien pitäisi kokeilla!

Toivomme, että tämän kätevän FAQ-oppaan avulla olemme pystyneet vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi pakettiautojen turvallisuudesta Meksikossa. Jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja turvallisuudesta Meksikossa tai pakettiautojen elämästä Meksikossa, kerro siitä meille alla olevissa kommenteissa!

*

Haluatko kiinnittää tämän artikkelin pakettiautojen turvallisuudesta Meksikossa myöhempää käyttöä varten? Kiinnittää sen!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated: 19/10/2023

Views: 5627

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.