Onko Baja California turvallista? - Täydellinen opas - 2023 (2023)

Baja California on yksi Meksikon suurimmista osavaltioista, joka tarjoaa paljon matkailukohteita, kuten kauniita rantoja, graniittivuoria ja lumoavia saaria. Kaikki kuulostaa hyvältä, mutta kuinka turvallista on matkustaa Bajaan, Meksikoon?

Baja California on turvallista matkustaa kohtuullisen rikollisuuden vuoksi. Ryöstöjä, autokaappauksia ja viharikoksia on vähän ja korruptiota ja lahjontaa on paljon. Turvallisimmat alueet ovat Ensenada, Rosarito ja Guadalupe Valley.

Tässä on mitä katamme

Onko Baja California turvallista?

Onko Baja California turvallista? - Täydellinen opas - 2023 (1)

Numbeo.comin mukaan Baja California on kohtalaisen turvallinen. Matkalla kannattaa kuitenkin silti olla erityisen varovainen. Viimeisen kolmen vuoden aikana rikollisuus on lisääntynyt ihmisten ja heidän hallituksensa epävarmuuden vuoksi.

Mainos

Turistina kohtaat todennäköisesti pieniä rikoksia, kuten varkauksia. Tämä edellyttää, että et tee asioita, jotka voivat saada sinut vaikeuksiin, kuten lain rikkominen, kohtauksen tekeminen tai hengailu väärien ihmisten kanssa.

Mainos

Jos päätätmatkustaa Baja Californiaan, on parasta mennä ryhmän kanssa eikä yksin. Myös pitäminen kaupungeissa, jotka tiedetään olevan turisti, kutenEnsenada,Rosarito, San Felipe ja Guadalupe Valley.

Mitkä ovat turvallisimmat alueet Baja Californiassa?

Alla on joitain turvallisimmista alueista, joissa voit vierailla Bajassa, Meksikossa.

Jos olet kiinnostunutlöytää turvallisimmat kaupungit koko Meksikossa, lue myös toinen artikkelini.

San Felipe

Onko Baja California turvallista? - Täydellinen opas - 2023 (2)

San Felipe on erittäin turvallinen kaupunkiBaja Californian itärannikolla. Tässä kalastajakylässä asuu alle 20 000 asukasta, ja sen tiedetään olevan paljon rauhallisempi kuin osavaltion suuremmat kaupungit, kuten Rosarito.

Mainos

San Felipessä on myös paljon upeita rantoja, joissa voit nauttia auringosta, uida ja tietysti kalastaa.

Ensenada

Ensenada, Meksiko, on yksi Baja Meksikon rauhallisimmista kaupungeista, ja sen seurauksenatässä kaupungissa on alhaisempi rikollisuus. Lisäksi poliisi ja kansalaiset luottavat vahvasti toisiinsa, mikä varmistaa kaupungin turvallisuuden.

Ensenada on rannikkokaupunkija sattuu olemaan myös kolmanneksi suurin kaupunki väkiluvultaan. Löydät paikallisia viinejä, herkullisia mereneläviä ja paljon upeita rantoja. Ikään kuin se ei olisi tarpeeksi, sää on siellä jatkuvasti loistava lähes yhdeksän kuukauden ajan vuodesta.

Mainos

Kaikki pyhimykset

Onko Baja California turvallista? - Täydellinen opas - 2023 (4)

Koska Todos Santos on suosittu turistikaupunki, paikallinen poliisi on ilmeinen ja reagoi nopeasti kaikkiin pikkurikoksiin, joita saattaa tapahtua vierailun aikana. Tämä tekee Todos Santosista turvallisen paikan vierailla.

Lisäksi se on trendikäs surffauskaupunki, josta voit löytää joitain henkeäsalpaavimmista näkymistä koko maassa.Se sijaitsee Sierra de la Laguna -vuorten juurella ja (Baja California) niemimaan Tyynenmeren rannikolla. Tämä luonnonparatiisi on tehty kivikaduista ja ruuhkattomista rannoista, mutta siinä on myös paljon luonnon kauneutta ja maailmanluokan aaltoja.

Mainos

Kaiken kaikkiaan Bajan eteläosa tiedetään olevan turvallisin paikka koko maassa.Tätä Meksikon osaa ei lueta huumesodan syyksi, eikä sillä ole ollut suuria ongelmia.

Edellä mainittujen kaupunkien lisäksi San Quintin, El Rosario ja Catavina ovat muita pieniä kaupunkeja, jotka voit lisätä Bajan turvallisten alueiden luetteloon.

Lisäksi Loreto,Los Cabos, jaRauhaovat suosittuja matkailukohteita turvallisella rapilla. Kaikki kolme kaupunkia ovat Baja California Surin vanhimpia ja suosituimpia matkailukohteita.

Nämä ovat eräitä koko Meksikon turvallisimmista alueista ja joitain jännittävimmistä, koska ne ovat arvostettujen kansallispuistojen ja upeiden luolien koti.

Mikä tekee Baja Californiasta turvallisen?

Kun otetaan huomioon Meksikon Bajan koko ja väestötekijä, rikollisuusaste on itse asiassa suhteellisen alhainen verrattuna muihin Meksikon alueisiin. Mutta mikä tekee Bajasta Meksikosta turvallisen paikan?

Baja, Meksiko on turvallinen, koska ihmiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia, ja rikollisuus, vaikka se on yleistä, on yleensä vähäistä.

Lisäksi yli 1,9 miljoonaa turistia matkustaa vuosittain Baja California Suriin, Meksikoon. Koska asut suosituissa turistikaupungeissa, kuten Cabo ja La Paz, voit olla varma, että poliisi on vahvasti läsnä turistialueilla.

Mainos

Kuinka pysyä turvassa Baja Californiassa

Matkustaminen Bajaan ei ole vaarallista, kunhan olet valmistautunut ja tiedät, mitä varoa.

Onko Baja California turvallista? - Täydellinen opas - 2023 (5)

Noudata lakeja ajaessasi

Monet matkustajat tekevät matkan Baja Californiaan ajoneuvollaan, koska se on aivan Kalifornian rajan toisella puolella. Siitä huolimatta, kun ylität rajan, ajo-olosuhteet ja lait muuttuvat, joten ymmärrä kaikkivaatimukset matkustaa Meksikoon autolla.

Lisäksi Bajan kadut ovat täynnä kuoppia ja kulkukoiria, joten ole aina tarkkaavainen ajaessasi ja ajaessasi päivällä, jos mahdollista.

Muista, että tarvitset meksikolaisen autovakuutuksen ajaaksesi Baja Californiassa ja sitä ympäröivillä alueilla. Muutoin vaarana on suuria oikeudenkäyntikuluja. Lisäksi monilla paikallisilla ei ole vakuutusta, joten jos joudut onnettomuuteen, saat ainakin suojan. Ja älä hanki mitä tahansa vakuutusta; on parasta saada edullinen vielähyvämaineinen vakuutus, kuten Baja Bound, joka on toiminut vuosikymmeniä.

Mainos

Ajo Meksikoon? Sinulla TÄYTYY olla kolmannen osapuolen vastuuvakuutus.Varmista, että luet oppaani saadaksesi lisätietoja.

On parasta välttää ajamista yöllä, jos mahdollista, koska näkyvyys on heikentynyt ja rikolliset ovat yleensä aktiivisempia tähän aikaan.Kartellien on tiedetty luovan laittomia tiesulkuja keinona vaatia rahaa ennen kuin ne antavat sinun kulkea läpi.

Myös aseistettuja ryöstöjä voi tapahtua pysäytettynä, etenkin ruuhkaisissa kaupungeissa, joten yritä rajoittaa pysähdysten tiheyttä ja suunnitella matkasi etukäteen varmistaaksesi, että valitset parhaat reitit.

Onko Baja California turvallista? - Täydellinen opas - 2023 (6)

Pysy valppaana vaeltaessasi kaduilla

Kun se tulee tutkimaan Bajan kaupunkeja, on olemassa muutamia hyvin yksinkertaisia ​​sääntöjä, joita sinun tulee noudattaa lisätäksesi turvallisuuttasi.

 • Älä ikinä kulje yksin. Yksin käveleminen ei ole koskaan hyvä idea, etenkään vieraassa kaupungissa. On parasta matkustaa isossa ryhmässä tai ainakin kahden muun ihmisen kanssa. Pelkästään Baja-kaupungissa liikkuminen on vain vaivaa. Ohita ongelmat, älä kävele yksin. Yksinkertainen.
 • Vältä tutkimasta Bajaa yöllä– Kaupunkiin tutustuminen yöllä ei ole paras idea, sillä silloin rikollisuus on korkeimmillaan ja olet haavoittuvin. Jos päätät tutkia yöllä, mene ryhmän kanssa ja muista ottaa mukaan erittäin kirkas taskulamppu ja yritä pysyä lähellä turistialueita, koska ne ovat yleensä turvallisempia.

Varo pieniä rikoksia

Varkauksia, ryöstöjä ja taskuvarkauksia tapahtuu paljon Meksikossa, etenkin ruuhkaisilla alueilla, joten yritä välttää niitä. Ole siis tietoinen siitä, ketkä ovat ympärilläsi koko ajan, älä jätä henkilökohtaisia ​​tavaroitasi lojumaan äläkä kanna kaikkia rahojasi mukanasi.

Mainos

Käytä maalaisjärkeä, pysy valppaana äläkä kiinnitä huomiota itseesi. Vältä käyttämästä hienoja koruja ja merkkivaatteita, jotka voivat herättää ei-toivottua huomiota ja johtaa lopulta rikolliset suoraan luoksesi.

Älä turvaudu väkivaltaan

Vaikka pikkurikollisuus on kaikkien vierailijoiden yleisin kokemus, niin fyysinen kuin seksuaalinen väkivalta on myös kaikkien aikojen ennätys. Itse asiassa viime vuosina on hyvin dokumentoitu, että Meksikossa on ollut huomattavan korkea murhien määrä (useimmat uhreista ovat Meksikon kansalaisia).

Mainos

Jos olet tilanteessa, jossa sinua uhkaillaan rahasta tai arvoesineistä, älä vastusta ja/tai vastusta.

Tarkoitukseni ei ole pelotella ketään, vaan pikemminkin kertoa teille todellisuudesta. Väkivaltarikokset pitäisi kuitenkin olla helposti vältettävissä tervettä järkeä käyttäen.

Tässä on muutamia tärkeitä vinkkejä väkivaltarikosten välttämiseksi:

 • Älä ole tekemisissä väärien ihmisten kanssa
 • Vältä kaikenlaisen huomion kiinnittämistä itseesi
 • Ole kunnioittava ja kohtelias
 • Älä koskaan löydä itseäsi tilanteesta, jossa olet yksin
 • Älä osta, myy tai käytä huumeita

Älä puutu huumeisiin

Suurin osa Meksikon väkivaltarikoksista liittyy kartelliin ja huumeisiin. Yhtälö on siis yksinkertainen. Vältä huumeita ja kartelleja. Sitten vältyt väkivallalta.

Odota joutuvasi vaikeuksiin, jos harkitset huumeiden ostamista Bajassa, Meksikossa. Sinuna välttelisin huumeita, huumekauppiaita ja kaikkea huumeisiin liittyvää toimintaa yleisen turvallisuutesi lisäämiseksi.

Onko Baja California turvallista? – Usein kysytyt kysymykset

Onko Bajan ruoka turvallista?

Baja Californian ruoka on suhteellisen turvallista kuluttaa. Tietenkään kaikki löytämäsi ruoka ei ole turvallista syötäväksi. Varmistaaksesi, että syöt turvallisen aterian, tarkista aina ravintoloiden arvostelut verkossa ennen ruokailua. Vältä syömästä helposti pilaantuvia elintarvikkeita, jotka ovat huoneenlämpöisiä tai näyttävät siltä, ​​kuin ne olisivat olleet pitkään pois käytöstä.

Lisäksi raakaruokien, kuten sushin, tai alikypsennettyjen ruokien, kuten harvinaisen lihan, nauttiminen lisää riskiäsi saada ruokaperäinen sairaus. Varmista, että syömäsi liha on kypsennetty kokonaan ennen syömistä.

Jos syöt katukioskilla, katso, onko rahoja käsittelevä henkilö sama, joka valmistaa ja tarjoilee ruokaa. Ilman asianmukaista hygieniaa tällaisten toimien välillä saastuneen ruoan saamisen todennäköisyys on suuri.

Onko Bajan kautta turvallista ajaa?

Ajaminen Bajan läpi on yleensä turvallista. Muista pysyä pääteillä, välttää liftaajien poimia ja yrittää olla pysähtymättä, ellei kyseessä ole hätätilanne. Aja myös päiväsaikaan, jos mahdollista, ja hanki meksikolainen ajoneuvovakuutus onnettomuuden varalta.

Onko kartelli Bajassa?

Baja Californiassa on aina kartelli. Kartelli ei kuitenkaan yleensä aiheuta tuhoa turisteille, koska he ovat heidän pääasiallinen tulonlähde. Niin kauan kuin et sekaannu mihinkään kartellin liiketoimintaan, he jättävät sinut rauhaan.

Yhteenvetona - Onko Baja California turvallista?

Jos aiot matkustaa Bajaan, Meksikoon, mutta olet huolissasi osavaltion yleisestä turvallisuudesta, voit matkustaa luottavaisin mielin tietäen, että lisäät jo turvallisuuttasi pelkästään nauttimalla hyödyllistä sisältöä, kuten tämän artikkelin.

Mainos

Aiheeseen liittyvät julkaisut:

 1. Onko Ensenada turvallinen? – Parhaat turvallisuusvinkit
 2. Voitko mennä Meksikoon raskaana? Tärkeitä vinkkejä
 3. 10 parasta tekemistä Ensenadassa, Meksikossa
 4. Matkustaminen Meksikoon ensimmäistä kertaa (sisäpiirin vinkkejä matkasi maksimoimiseksi)
 5. Baja Californian parhaat rannat
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated: 28/10/2023

Views: 5611

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.