Meksikon yleiset vapaapäivät (2023)

Opas Meksikon yleisiin vapaapäiviin, kansalaispyhiin ja vuosittaisiin juhlapäiviin

Lakisääteiset vapaapäivät on säädetty liittovaltion tasolla, ja lain mukaan lomapäiviä kutsutaan paikallisesti "Lomat.” Meksikossa on tällä hetkellä kymmenen lakisääteistä vapaapäivää, samoin kuin joukko kansalaislomia ja alueellisia/kansallisia juhlia.

Katso myös: Milloin vierailla Meksikossa: vuodenajat ja tapahtumat

Lakisääteiset yleiset vapaapäivät Meksikossa
Kansalaislomat Meksikossa
Tärkeimmät vuotuiset juhlapäivät Meksikossa

Lakisääteiset juhlapäivät Meksikossa

Lakisääteiset vapaapäivät ovat päivämääriä, jotka on määrätty kansallisiksi vapaapäiviksi kaikille työntekijöille Meksikossa. Meksikossa on tällä hetkellä kymmenen lakisääteistä lomapäivää seuraavasti:

1. Tammikuuta

Uusivuosi. Uudenvuodenpäivä. Pankit, toimistot ja tehtaat ovat edelleen kiinni.

5. helmikuuta

Perustuslain päivä. Tänä päivänä juhlitaan maan vuoden 1917 perustuslain voimaantuloa. Päivää vietetään helmikuun ensimmäisenä maanantaina. Katso:Sillat ylitettäväksi.

Maaliskuun 21. päivä

Benito Juarezin syntymäpäivä. Meksikon ensimmäisen ja arvostetuimman presidentin Benito Juarezin syntymäpäivää vietetään yleisenä vapaapäivänä. Päivämäärää noudatetaan joka maaliskuussa hänen syntymäpäivänsä lähimpänä maanantaina.

Katso blogi: Sillat ylitettäväksi
Katso blogi: Lyhyt kommentti Benito Juarezista

Maaliskuu huhtikuu:

Pääsiäisviikko. Pääsiäisviikon lomat vaihtelevat vuosittain: katso lisätietoja kalenteristasi. Meksikossa suurtorstai ja pitkäperjantai ovat yleisiä vapaapäiviä.
Katso blogi: Mexico City pääsiäisviikon aikana

Toukokuun 1. päivä:

Vappu. Meksikossa, kuten monissa muissa teollisuusmaissa, Meksikossa juhlitaan työväenpäivää 1. toukokuuta joka vuosi muistona työväenliittojen syntymistä. Kaikki pankit ja toimistot sulkeutuvat, mutta useimmat kauppakeskukset ovat avoinna liiketoiminnalle.

16. syyskuuta

Itsenäisyyspäivä. Tämä päivämäärä on muistopäivä, jolloin isä Miguel Hidalgo huusi "itsenäisyyden puolesta" 16. syyskuuta 1810 Dolores Hidalgon kaupungissa – tapahtuma, joka lopulta johti Meksikon itsenäisyyteen Espanjan vallasta. Itsenäisyysjuhlat pidetään iltana 15. syyskuuta; 16. syyskuuta on yleinen vapaapäivä.

2. marraskuuta

Kaikkien sielujen päivä. Meksikon "Kuolleiden päivää" juhlitaan 2 päivän ajan (1. ja 2. marraskuuta), ja nykyään 31. lokakuuta sisältyy usein Halloweeniin. Meksikon pankit ja yritykset sulkeutuvat 2. marraskuuta viettääkseen tätä tärkeää uskonnollista juhlaa Meksikossa.
Katso blogi: Kuolleiden päivä

20. marraskuuta

Vallankumouksen päivä. 20. marraskuuta muistetaan Francisco I. Maderon johtaman Meksikon vuoden 1910 vallankumouksen alkamispäivää. Päivämäärää vietetään marraskuun kolmantena maanantaina.

Katso blogi: Sillat ylitettäväksi

ensimmäinen joulukuuta

Liittovaltion toimeenpanovallan siirto. Meksikon liittohallitus ja presidenttikunta palaavat uudelleen valituksi kuuden vuoden välein. Siirtymäpäivänä, joka on 1. joulukuuta joka kuudes vuosi, Meksiko viettää yleistä vapaapäivää. Seuraavaa lomaa on tarkoitus viettää 1.12.2018.

25. joulukuuta

Joulupäivä. Joulupäivää vietetään Meksikossa yleisenä vapaapäivänä.
Katso: Joulu Meksikossa

[Palaa valikkoon]

Kansalaislomat Meksikossa

Lakimääräisten kansallisten vapaapäivien lisäksi Meksikossa vietetään useita muita kansalaispyhiä. Nämä eivät ole lomapäiviä, vaikka jotkut osavaltiot ja kunnat voivat noudattaa niitä ja tarjota työntekijöille vapaata alueellaan.

19. helmikuuta

armeijan päivä. Armeijapäivä, joka tunnetaan myös nimelläuskollisuuspäivä(Uskollisuuden päivä) juhlistaa päivää, jolloin maan sotilasopiston kadetit saattoivat presidentti Maderon kansallispalatsiin.

24. helmikuuta

Lippupäivä. Lippupäivän aloitti presidentti Lazaro Cardenas, mies, joka tunnetaan parhaiten Meksikon öljyvarantojen kansallistamisesta 1930-luvulla. Päivä muistellaanMeksikon nykyinen lippusamoin kuin aiemmat. Koulut saavat usein lapset toteuttamaan lippututkimusprojekteja esiteltäväksi tänä päivänä.

18. maaliskuuta

Öljyn pakkolunastuksen vuosipäivä. Tänä päivänä muistetaan päivää vuonna 1938, jolloin presidentti Lazaro Cardenas pakkolunasti kaikki öljyvarat ja julisti öljyn strategiseksi Meksikon kansalliseksi omaisuudeksi.

21. huhtikuuta

Veracruzin sankarillinen puolustus. The Herioc Defense of Veracruz, on kunniaksi USA:n miehittämä Veracruz vuonna 1914.
Katso myös: Opas Veracruziin

5. toukokuuta

Pueblan taistelu. Pueblan taistelu, tai yleisemmin kutsutaan yksinkertaisestiToukokuun viides, pidetään yleisenä vapaapäivänä Pueblan osavaltiossa, mutta ei missään muualla Meksikossa. Päivämäärä muistetaan pienen meksikolaisen armeijan voittoa Ranskan kaksinkertaisen kokoista armeijaa vastaan ​​5. toukokuuta 1862. Ranskalaiset valtasivat kaupungin uudelleen vuotta myöhemmin ja pian sen jälkeen asettivat keisari Maximilianin virkaan vuonna 1864. Päivää juhlii paljon laajemmin ihmisiä Yhdysvalloissa kuin itse Meksikossa; saattaa johtua siitä, että olut- ja viinayhtiöt ovat asettuneet päivämäärään osana markkinointiaan Yhdysvalloissa. Päivämäärä yhdistetään joskus virheellisesti Meksikon itsenäisyyteen, joka on syyskuun 16.
Katso blogi: Cinco de Mayo Meksikossa

8. toukokuuta

Miguel Hidalgo y Costillan syntymäpäivä. Miguel Hidalgo tunnetaan "Meksikon itsenäisyyden isänä". Vaikka espanjalaiset vangitsivat ja teloittivat hänet ja hänen salaliittolaisensa kapinoinnin vuoksi Espanjan kruunua vastaan, hänen liikkeensä antoi inspiraatiota ja loi poliittisen tyhjiön, joka johti lopulta Meksikon itsenäisyyteen Espanjasta, ja Ignacio Allenden ja Jose Maria Morelosin ohella häntä kunnioitetaan. persoona Meksikon itsenäisyyshistoriassa.

1. kesäkuuta

Laivaston päivä. Meksikon laivaston päivä, jossa tunnustetaan maan merenkulkualan miehet ja naiset. Päivää muistetaan erilaisilla sotilasparaateilla.

13. syyskuuta

Lasten sankaripäivä. "Boy Heroes" (tai Cadet Heroes); tänä päivänä muistetaan tapahtumia, jotka tapahtuivat Chapultepecin taistelussa nykypäivän Mexico Cityssä. Taistelu, joka käytiin Meksikon Amerikan sodan aikana vuonna 1847, antoi Yhdysvaltain joukoille voiton Chapultepecin linnaa puolustavista meksikolaisista joukoista. Sotilaallisten asiakirjojen mukaan kuusi kadettia kieltäytyi luopumasta, kun Yhdysvaltain ylivoimaiset joukot siirtyivät valloittamaan linnaa; päättää taistella kuolemaan asti; viimeisen kuudesta kerrotaan käärineen itsensä lippuun ja hypänneen linnan pisteestä. Tapahtumaa muistetaan myös pysyvässä kuuden pilarin muistomerkissä, joka seisoo linnan juurella lähellä pääkaupungin pääbulevardia, Paseo de la Reformaa.

27. syyskuuta

Itsenäisyyden toteutuminen. Itsenäisyyden toteutuminen; tämä päivämäärä merkitsee vapaussodan loppua, yksitoista vuotta Miguel Hidalgon "itsenäisyydenhuudon" jälkeen.

30. syyskuuta

Jose Maria Morelosin ja Pavonin syntymäpäivä.Jose Maria Morelosin syntymäaika, aseellisen itsenäisyystaistelun kenraali, joka otti kapinan johtoon Miguel Hidalgon teloituksen jälkeen. Espanjalaiset vangitsivat Jose Maria Morelosin ja teloitettiin maanpetoksesta vuonna 1815. Teloituksen jälkeen hänen luutnanttinsa Vicente Guerrero jatkoi aseellista taistelua espanjalaisia ​​vastaan ​​Meksikon itsenäisyyden puolesta. Valladolidin kaupunki nimettiin myöhemmin hänen kunniakseen nykyiseksi Moreliaksi.
Katso myös: Opas Moreliaan.

12. lokakuuta

Kisapäivä. Columbuksen päivä; juhlii italialaisen navigaattorin Christopher Columbuksen uuden maailman löytöä.

[Palaa valikkoon]

Tärkeimmät juhlapäivät Meksikossa

Näitä juhlia noudatetaan yleensä nykyajan meksikolaisessa kulttuurissa, mutta ne eivät ole Meksikon lakisääteisiä tai kansalaispyhiä.

6. tammikuuta

Loppiainen, joka tunnetaan myös espanjaksi nimelläKolmen kuninkaan päivä. Aiempien sukupolvien aikana lapset saivat juhlalahjoja juuri tänä päivänä; nykyään lapset saavat lahjansa jouluna ja joskus ylimääräisen lahjan tänä päivänä. Se on myös päivämäärä, jolloinRosca de Reyesotetaan, makea leipä, jonka sisällä on piilotettu muovinen nukke. Jos viipaleesi sisältää nuken, järjestät juhlat kotonasi 2. helmikuuta, kynttilän messu, ja tarjoilet meksikolaista maissiatamales.

helmikuuta 2

Kynttilänpäivä– Kynttilämassa. Tämä on päivämäärä, jolloin syödään tamalesia, maissinlehtiin käärittyä ja höyrytettyä maustettua (makeaa tai hapanta) maissitahnaa. Jos palasiRosca de Reyessisälsi muovinuken, perinteisesti palvelet tamaleja kotibileissä tänä päivänä.

14. helmikuuta

Ei perinteisesti meksikolainen loma, mutta angloamerikkalaisvaikutuksella helmikuun 14. päivää vietetään ystävänpäivänä -Rakkauden ja ystävyyden päivä— erityisesti kaupunkikeskuksissa eri puolilla maata.

30. huhtikuuta

Lasten päivä– Lastenpäivää vietetään laajasti Meksikossa. Se ei ole loma, mutta lapset saavat tänä päivänä lahjoja perheenjäseniltä.

10. toukokuuta

Äitien päivä– Äitienpäivä on tärkeä kulttuuripäivä Meksikossa, sillä maassa on vahva matriarkaalinen kulttuuri. Perheet vievät äitinsä ja isoäitinsä lounaalle. Ravintolat ovat tänä päivänä erittäin kiireisiä.

15. toukokuuta

Opettajan päivä– Opettajien päivänä perinteisesti kouluikäiset lapset vievät kotihuoneopettajalleen pienen lahjan.

Kesäkuun kolmas sunnuntai

Dia del Padre – Isänpäivä Meksikossa. Lapset ostavat lahjan isälleen ja osa perheistä vie isänsä lounaalle. Ravintolat ovat tänä päivänä erittäin kiireisiä.

1. ja 2. marraskuuta

Kuolleiden päivä, myösKaikkien sielujen päivä: Kaikkien pyhien päivä ja kaikkien sielujen päivä. Yksi tärkeimmistä uskonnollisista juhlapäivistä Meksikossa. 1. marraskuuta ei ole yleinen vapaapäivä, mutta marraskuun 2. päivä on. Halloween (31. lokakuuta) on usein sidottu juhlaan näinä päivinä.
Katso blogi:Elämän juhliminen kuolleiden päivänä Meksikossa

joulukuuta 12

Neitsyt Guadalupen päivä– Ei yleinen vapaapäivä, mutta tärkeä uskonnollinen juhla Meksikossa.
Katso blogi: Neitsyt Guadalupe ja Juan Diego

joulukuuta 16-24

Jouluposadot– Joulukulkueet alkavat 16. ja jatkuvat jouluaattoon asti 24. joulukuuta.
Katso blogi: Jouluposadot

joulukuuta 24 ja 25

jouluaatto(jouluaatto) jaJoulupäivä(Joulupäivä). Perinteisesti meksikolaiset syövät pääateriansa ja avaavat lahjat 24. päivän iltana. Jotkut perheet ovat omaksuneet angloamerikkalaisen perinteen syödä 25. päivänä. 25. päivä on yleinen vapaapäivä, mutta 24. päivä on tavallinen työpäivä Meksikossa.

joulukuuta 28

Pyhän viattomien päivä– Viattomien pyhien päivä. Tämä on päivä, jolloin meksikolaiset leikkivät perinteisesti käytännöllisiä vitsejä toisilleen, kuten angloperinteessä aprillipäivä.

31. joulukuuta

Uudenvuodenaatto. Uudenvuodenaatto on Meksikossa perinteisesti perhejuhla, vaikka tärkeimpien kaupunkien aukiot täyttyvät juhlijoista, jotka juhlivat uutta vuotta.
Katso blogi: Uudenvuoden juhlat Meksikossa

Meksikon tapahtumakalenteri:Saat lisätietoja kansallisista ja paikallisista juhlapäivistä ja muista juhlista Meksikossa ottamalla yhteyttäMeksikon tapahtumakalenteritäällä Mexperiencessa.

Meksiko postilaatikossasi

Meidän ilmainenuutiskirje Meksikostatuo sinulle kuukausittaisen yhteenvedon äskettäin julkaistuista tarinoista ja mahdollisuuksista sekä arkistomme helmistä.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated: 25/11/2023

Views: 5603

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.