Amerikan kuvakkeet: Corvette Road Trip pitkin reittiä 66 - Käsikirja (2023)

"Olemme lähdössä laukaisuun... Sytytyssarja alkaa."


Suunnitteletko matkaa? Tässä on kaikki mitä saatat tarvita suunnitellaksesi maastomatkaa, perhelomaa tai yksinmatkaa.

Apollo-operaation äskettäisen 50-vuotisjuhlan valossa on vaikea olla kuvittelematta NASAn lentokomentoa korvassasi Corvettea käännettäessä. Sytytyspainikkeen painaminen ensimmäistä kertaa tuntuu kuin käynnistäisi ensimmäisen Marsiin suuntautuvan sukkulan, tai niin kuvittelen. Nelosen pakoputki ärähtelee henkiin, ennen kuin vaimenee jylinään, joka pitää alustan jatkuvassa tärinässä tyhjäkäynnillä. Kaasupoljinta käytettäessä on selvää, että tämä ei ole auto, joka on rakennettu seisomaan. Se on äänekäs, se on kaoottista, ja siinä on äkillinen tunnustus, että olen kerännyt enemmän raakaa hevosvoimaa kuin ihmiskunnan oli koskaan tarkoitus kohtuullisesti kestää. Kierrän sormiani ohjauspyörän ympärille, kun tyttöystäväni nappaa kuumeisesti Instagram-kuvia reaktiostani. Ilmeisesti en ole koskaan hymyillyt näin, ja hän on sekä innostunut että hermostunut.

Suositellut videot

Vuoden 1953 debyytistä lähtien tämä on hetki jokaisella Corvetten ensimmäisen kuljettajan kokemuksella. Se on oivaltaa jotain erityistä, jotain, jota on vaikea pukea sanoiksi. Konepellin alla on vuosikymmeniä perintöä, kekseliäisyyttä, ylpeyttä ja ammattitaitoa. Henry Ford mullisti maailman Model T:llä tarjoten tavalliselle ihmiselle luotettavan henkilökohtaisen kuljetusvälineen. Mutta Corvetten kanssa Chevy ylitti käytännöllisyyden. Se loi ensimmäisen amerikkalaisen auton, joka resonoi kuljettajien kanssa syvällä, tunnetasolla.Autotei enää tarvinnut olla vain toimivia työhevosia päivittäistavaralenkille tai toimistolle ja sieltä pois. Heillä oli sielu. Ne voisivat olla oikeutetusti hauskoja. Sillä tavalla,Korvettiei ole vain ikonisin amerikkalainen urheiluauto, vaan ikonisin amerikkalainen autokausi.

Liittyvät

  • Älä viihdy rannalla, vaan lähde 3000 mailin matkalle länteen
  • Matkalla Mikah Meyerin kanssa, joka on ensimmäinen henkilö, joka vierailee jokaisessa kansallispuistossa yhdellä matkalla
  • Hiljaisimmat ja yksinäisimmät tiet Amerikassa

Koska Chevy oli tarpeeksi kiltti – tai hullu – tarjosi meille lainan, olimme onnellisia. Testivaunumme oli a2019 Corvette Grand Sport CoupeTorch Redissä, koskaPrince opetti meille, että se on ainoa tapa lentää. Konepellin alla: hirveä 6,2-litrainen Small Block alumiininen V8, jota ohjataan 8-vaihteisella automaattivaihteistolla, jossa on siipivaihde. Päivitetty testaaja sisälsi Grand Sport Performance Package -paketin, jossa oli urheilujousitus, magneettinen ajonsäädin, massiiviset run-flat renkaat ja monimuotoinen suorituskykyinen pakoputki. Lukujen perusteella tämä kaikki tärisee 460 hevosvoimaan ja 465 naulajalan vääntömomenttiin, jotka nostavat 'Vetten 0-60:een vain 3,6 sekunnissa.

Meillä on onni asuaOklahoma, joka väittää olevan pisin jäljellä oleva ajettava osuusReitti 66. Mikä olisikaan parempi tapa kokea tämä amerikkalainen autoalan ikoni kuin Amerikan ikonisimmalla tiellä? Onneksi kuukauden sateen, myrskyjen, tornadojen ja raamatullisten tulvien jälkeen sää särkyi meille ensimmäisenä päivänä poistuimme autotallista. Kuorimme Corvetten Targa-topin pilvettömän taivaan alla, ja ajo näytti yhtäkkiä paljon seksikkäämmältä. Asetamme GPS-suunnan Tulsasta länteen.

Google esitteli meille välittömästi turvallisen, järkevän ja tehokkaan reitin – ei mitään etsimistämme asioista. Corvetten tavoin nykypäivän Route 66 ei ole aivan käytännöllinen tai tehokas. Nykyään se on mutkikas reitti maantiematkailijoille, jotka arvostavat eksymisen taitoa ja matkaa yhtä paljon kuin määränpäätä. Valitettavasti vaikka Google Maps auttaa välttämään tietulleja ja moottoriteitä, ei ole mahdollista "välttää tylsiä teitä". Mutta muutama minuutti GPS-riippua myöhemmin ja olimme matkalla.

Muutaman minuutin matkan päässä kotoa löysimme itsemme yksin liikennevalosta, jonka edessä oli leveä ja mäkinen tie 66. Työnsin kaasupolkimen irti linjasta ja tunsin välittömän imun kiinteään kauhan istuimeen. Auto lähti liikkeelle ikään kuin sementtiauto olisi päässyt perään. Vähensin kaasua muutaman sekunnin kuluttua, kun nopeusrajoitus saavutettiin. Se on sellainen raaka voima, joka voi saada aikuisen miehen pyörrykseksi. Katulaillisella kilpa-autolla ajaminen, etenkin Keski-Amerikan esikaupunkikaduilla, on mahdoton unelma useimmille. Sinä päivänä, aurinko silmissämme, tuuli hiuksissamme ja Willie Nelson silmukassa, elimme tätä unelmaa.

Kuten kaikki hyvät asiat, Route 66 on hitaasti antautunut vuosikymmeniä jatkuneelle modernille "edistykselle". Aiemmin vilkkaasta moottoritiestä on tullut jarruvalojen, satunnaisten kiertoteiden ja tienrakennusten tilkkutäkki. Alle minuutti suoran linjan kiihtyvyystestistämme, toinen jarruvalo. Puristin jarrupoljinta. Lähes välitön pysähdys tuntui kuin olisi vetänyt laskuvarjon repeytysnarua huippupolttoaineella toimivassa hauskassa autossa. Corvetten massiiviset, keraamiset Brembo-jarrut pysäyttivät meidät yli 50 jalkaa ennen pysäytysviivaa. On ihme, että kypärät ja viiden pisteen kilpavaljaat eivät ole vakiovarusteita. Onneksi olimme jälleen ainoa auto näkyvissä.

Saavuimme ensimmäiselle pysäkillemme Sapulpaan, uniseen Oklahoman kaupunkiin, jossa oli Route 66 -makuista Americanaa. Ikoninen Gulf-huoltoasema lähellä kaupungin keskustaa on kunnostettu rakkaudella vintage-kaasupumpuilla, alkuperäisillä neonkylteillä ja ylimitoitettu "ROUTE 66" -valtatiekyltti katolla. Minuuttia myöhemmin havaitsimme "Maailman suurimman kaasupumpun" huipun Route 66 -automuseon sydämessä. Sen lisäksi oli ikoninenRock Creekin silta, halkeileva, puinen, ensimmäisen maailmansodan aikainen risteys, joka näyttää soveltuvan paremmin jalkaliikenteeseen kuin varsinaisiin autoihin. Nämä olivat täydellisiä Mother Roadin jäänteitä, joita etsimme.

Ajossa on kyse menneen matkailun aikakauden retrokitschistä ja räikeistä tienvarsinähtävyyksistä. Olimme rohkaisevia huomatessamme, että jopa viidenkymmenen vuoden niin sanotun edistyksen edessä suuri osa siitä kitsistä on jäljellä. Pysähdyimme lounaalle Stroudissa, Oklahomassa kloRock Cafe, järjetön nivel. He ovat heiluttaneet upeita hampurilaisia ​​samalla tavalla "Betsyssä" - 80 vuotta vanhassa grillissä, jossa on kypsytetty yli viisi miljoonaa pihviä - siitä lähtien, kun kahvila avattiin vuonna 1939. Takaisin parkkipaikalla, huijauksen omistaja Nissan 370Z ja minä vaihtoimme ihailevia katseita ja nyökkäämme ajeluillamme. Selvästikin olin jo tottunut elämään Corvetten "omistajana".

1/5

Amerikan kuvakkeet: Corvette Road Trip pitkin reittiä 66 - Käsikirja (11)
Amerikan kuvakkeet: Corvette Road Trip pitkin reittiä 66 - Käsikirja (12)
Amerikan kuvakkeet: Corvette Road Trip pitkin reittiä 66 - Käsikirja (13)
Amerikan kuvakkeet: Corvette Road Trip pitkin reittiä 66 - Käsikirja (14)
Amerikan kuvakkeet: Corvette Road Trip pitkin reittiä 66 - Käsikirja (15)

Stroudista länteen lähtevällä tiellä pikkukaupungit, jarruvalot ja Corvetten ihailijat väistyivät maatiloille, lehmälaitumille ja idyllisille, laajalle avoimille alueille, joista Oklahoma tunnetaan. Kiihdytettäessä autuaasti kultaisten viljapeltojen ohi kirkkaan sinisen taivaan alla, oli helppo kuvitella, miltä aiempien sukupolvien ylhäältä alaspäin suuntautuneiden Corvetten omistajien tunne saattoi matkustaa Mother Roadia.

Hidastimme Oklahoman Chandleriin pysähtyäksemme Route 66 Interpretive Centerissä. Se on paljon mielenkiintoisempaa kuin tulkinnallinen keskus saattaa kuulostaa, koska se auttaa asettamaan tien merkityksen - menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden - perspektiiviin. Muutama mailia sen jälkeen tutkimme kaksipyöräisten ajoneuvojen historiaa Seaban asemallaMoottoripyöräMuseo. Aloimme nähdä koko tien ajettavana aikakapselina, elävänä museona, joka ulottui satojen kilometrien pituiselle Amerikan maaseudulle.

Takaisin tielle, lähdimme matkamme viimeisen vaiheen läpi, kun aurinko alkoi laskea. Ohitimme Arcadia Round Barnin – jäänne Oklahoman 1800-luvun maatilapäiviltä. Se on omituisen suosittu varikkopysähdys, koska se on pohjimmiltaan vain pyöreä punainen navetta. Tällainen on Route 66:n viehätys. Muutama mailia kauempana ja saavuimme käännepisteeseen kloPops 66 Soda Ranch– retromoderni huoltoasema, joka symboloi Route 66:n potentiaalista tulevaisuutta. 66 jalkaa korkea, lanka-ja LED soodapullo merkitsee sisäänkäyntiä. Se on Instagramin arvoinen nyökkäys tien monille ikonisille tienvarsinähtävyyksille. Sisällä vierailijat voivat ostaa satoja pulloja käsityönä valmistettuja soodapulloja, joissa on epätavallisia makuja, kuten pekonia, kahvia ja haamupippuria.

Poltimme Vetten kaasua ja harkitsimme hetken ajan Interstate 44:n – Googlen suosiman turvallisen, järkevän ja tehokkaan reitin – kotia. Ennen kuin pystyimme vetäytymään, kaksi herraa, jotka olivat tarpeeksi vanhat nähdäkseen Corvetten alkuperäisen debyytin, vetäytyi rinnallemme. Korosta korvaan virnistettynä he vihelivät ja huudahtivat jotain "Dang, hän on kaunotar!" En pystynyt erottamaan heidän tarkkoja sanojaan Corvetten surisevien pakoputkien äänistä. Huusin heille, että olimme juuri varastaneet sen. Me kaikki nauroimme. Mietin hetken seurauksia siitä, että tyttöystäväni ja minä katoamme Meksikon rajan yli varastetussa, tulipunaisessa amerikkalaisessa raketissa, jota ei enää koskaan nähdä tai kuulla. Se tuntui melkein järkevältä… melkein. Kun aurinko oli nyt takanamme, painoin kaasua ja suuntasimme itään takaisin kohti Tulsaa ajaaksemme uudestaan.

Avainten luovuttaminen takaisin Chevylle seuraavana päivänä sisälsi todellisen köydenvedon. Se merkitsi paluuta selkeästi ei-Corvetten päivittäisen kuljettajan luo. Se oli myös katkeransuloinen muistutus siitä, että käännyin yhteen viimeisistä nykyisen sukupolven (C7) Corvetteista. Äskettäisen pommiilmoituksen jälkeen täysin uudesta 2020 Corvette Stingraysta, pieni punainen Corvettemme näyttää nyt olevan tarkoitettu "klassikoksi" muutaman vuoden kuluttua. Kun uusi keskimoottorinen C8 debytoi ensi vuoden alussa, minun on mielestäni testattava myös se - tietysti tutkimustarkoituksiin.

Toimittajien suositukset

  • Anna Kevin Costnerin kertoa seuraavasta matkastasi HearHere-sovelluksella
  • Paras tekniikka seuraavalle maamatkallesi
  • Opas matkalle New Yorkin osavaltion halki
  • Tämä Coastal Airstream Road Trip on haaveillut Kalifornian päivästä
  • Bowlus Road Chiefin ylelliset loputtomat moottoritiet on alkuperäinen hopealuotimatkailuauto
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated: 23/10/2023

Views: 6525

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.