10 parasta ajovinkkiä Bajassa | AllAboutBaja.com (2023)

10 parasta ajovinkkiä Bajassa | AllAboutBaja.com (1)

Ajo Bajassa

Autolla ajaminen Bajassa voi olla yksi palkitsevimmista matkustustavoista. Se voi myös olla vaarallista, jos joku ei ole varovainen ja valpas. On erittäin vaikeaa eksyä, kun olet poissa raja-alueelta, koska niemimaan koko pituudelta on vain viisi (valtakunnallisesti numeroitua) valtatietä.

Päävaltatie, México 1, kulkee koko niemimaan pituudelta alkaenTijuanatoCabo San Lucas. Tämä 1 058 mailia pitkä moottoritie on pääosin hyvin päällystetty, mutta se on jatkuvassa kunnossa. Vaikka tämä on eniten matkustanut turistireitti, se on myös pääreitti suurille kuorma-autoille, jotka tuovat suurimman osan tarvikkeista raja-alueelta Bajan eteläisille alueille.

México 2 (ja 2D, maksullinen tie Tijuanasta, joka yhdistää valtatie 2:een lähelläTecate) kulkee Tijuanasta itään Tecaten kautta ja edelleen Mexicaliin. Sitten se jatkuu Sonoran aavikon poikki ja päätyy yhdistämään México 15:een, Hermosillon pohjoispuolella, Meksikon mantereella.

México 3 kulkee Tecatesta etelään mäkisen pohjoisen viinimaan läpi ja yhdistää valtatie 1:n pohjoispuolella.Ensenada. Valtatien 3 toinen osa kulkee vuorten poikki (Ensenadasta) itään Ojos Negrosin ja Valle Trinidadin kautta yhdistääkseen lopulta México 5:een.Cortezin meri, noin kolmekymmentä mailia pohjoiseenSan Felipe.

(Video) Short motorbike riders: bike selection, mods and riding tips︱Cross Training Adventure

Mexico 11, on itse asiassa merenrantabulevardin (Malecón) jatkeRauhaja jatkaa pohjoiseen, ulos La Pazista, päättyen lauttaterminaaliin (lautat Mazatlaniin ja Topolobampoon Meksikon mantereelle) Pichilingessa. Tämä moottoritie (todella vain tie) kulkee La Pazin lahtea pitkin ja kulkee erittäin kauniiden rantojen ja lahtien ohi.

México 19 sijaitsee niemimaan kaukana etelässä, haarautuu valtatieltä 1, 26 mailia etelään La Pazista ja tarjoaa oikotien Los Cabosiin viehättävän kaupungin läpi.Kaikki pyhimykset. Pysy México 1:ssä päästäksesi rannoille ja lomakohteisiinEast Capealue jaSan Jose del Cabo.

Sinun on hankittava turistilupa (FMM), jos aiot ajaa Ensenadan tai San Felipen eteläpuolella itärannikolla.

Vaikka Bajalla ajaminen voi olla erittäin palkitsevaa ja enimmäkseen ongelmatonta, se sisältää muutamia varoituksia, jotka on otettava huomioon, ja myös muutamia yllätyksiä. Ensimmäinen ja tärkein varoitus on, että melkein kaikkien tulee välttää yöajoa. Toinen (ja yhtä tärkeä) – saat aMeksikon autovakuutusennen kuin ylität rajan! Kolmas (ja jälleen yhtä tärkeä) aja kohtuullisella nopeudella. Melko helpot säännöt turvalliselle matkalle, jos niitä noudatat pärjää.

Saatat löytää lehmiä (ja muita eläimiä) tieltä sekä hitaasti liikkuvia ajoneuvoja (joskus ilman valoja). Tie on melko kapea ja siinä on useimmissa paikoissa vähän tai ei yhtään reunaa. Nämä ovat tekijöitä, jotka tekevät yöajamisesta suuren ei-ei, varsinkin jos et ole ajanut tätä ajoa useita kertoja. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee suunnitella matkasi huolellisesti varmistaaksesi, että saavut päivälle suunniteltuun määränpäähän ennen yön tuloa.

Muita yllätyksiä voivat olla kaasun puute (vähemmän ongelma nykyään), hitaat kuorma-autot vuoristoalueilla, tulvineet tieosuudet (yleensä kesällä) tai pitkät odotukset rakennustyöntekijöiden valmistumiseen. Tiellä on taipumus olla paikoin hyvin mutkainen. Hieman pitkät (ei aina) armeijan tai liittovaltion poliisin suorittamat satunnaiset ajoneuvotarkastukset, jotka on suunniteltu estämään aseiden ja huumeiden virtaus, voivat myös viedä (ajallisesti) pidemmän ajomatkan kuin alun perin suunnittelit.

Varo toppeja ajaessasi Bajassa! Topit ovat nopeusmatot, jotka ovat tai eivät ole oikeiden viranomaisten asettamia. Jotkut kaupungit, jopa yksityishenkilöt, laittavat ne tielle laittomasti valvoakseen ajoneuvojen nopeutta alueellaan. Jos osut niihin suurella nopeudella, se voi olla huono ja jopa vahingoittaa autoasi. Useimmat (lailliset topit) on merkitty kylteillä tai ne on maalattu keltaiseksi tai valkoiseksi.

Älä anna minkään tämän lannistaa sinua ajamasta Bajassa. Maisemat voivat olla aivan uskomattomia, ja paikalliset ovat eräitä ystävällisimmistä ihmisistä maan päällä. On loputtomasti tarinoita paikallisista, jotka ilmestyvät tyhjästä korjaamaan autoja, auttamaan renkaiden vaihdoissa ja toimittamaan kaasua, öljyä tai muita tarvittavia tavaroita.

Myönteistä on myös se, että kaikkia pääteitä vartioi Green Angels, matkailuosaston haara, joka on perustettu erityisesti auttamaan ajoneuvoongelmista kärsiviä matkustajia. He kuljettavat kaasua, öljyä, työkaluja ja muita välttämättömiä tarvikkeita ja palvelevat kaikkia, jotka tarvitsevat apua moottoritiellä. Vihreät enkelit partioivat vain päiväsaikaan.

Jos päätät ajaa, sinua kohdellaan upeimmissa maisemissa, joita voit koskaan kuvitella.

Bajan kaupunkiajoa on seurattava erittäin tarkasti. Useimmissa Bajan kaupungeissa sinun tulee ajaa erittäin varovaisesti. Bajan kuljettajat eivät yleensä piittaa liikennesäännöistä (kyllä, heillä todellakin on liikennelakeja), ja monilta kuljettajilta puuttuu yhteinen tiekohteliaisuus. Stop-merkkejä jätetään usein huomiotta, paikoin ne itse asiassa kiihdyttävät stop-merkkejä. Sinun tulee oppia odottamaan käännöksiä (kumpaankin suuntaan) miltä tahansa tien kaistalta. Myös monilta kaduilta ja teiltä saattaa puuttua perusmerkintöjä, jopa yksisuuntaisilla kaduilla.

Ajaminen Bajassa voi olla todellinen seikkailu. Hieno viiva, joka erottaa seikkailun katastrofista, voi olla vain yksi huono päätös tai pieni huomion puute tielle. Pieniä onnettomuuksia Bajassa tuskin nähdään, useimmat onnettomuudet ovat yleensä suuria. Katsokaa vain tien varrella olevien pyhäkköjen määrää, muistutuksia tarpeesta kiinnittää huomiota ajon aikana. Valtatie 1 on useimmissa paikoissa melko kapea kenen tahansa standardien mukaan. Suurimman osan tiestä olkapään puute voi aiheuttaa hermostuneita aikoja.

Ole erityisen varovainen ohittaessasi toista ajoneuvoa. Ole tietoinen kaikesta ympärilläsi, katso kauas eteenpäin ja pidä silmällä taustapeilejäsi. Kun lähestyn ajoneuvoa takaa ohittaakseni, tarkistan aina, onko sen peilissä todella peililasi. Sitten tiedän, että he voivat nähdä, että haluaisin ohittaa. Katson myös huolellisesti varmistaakseni, että he ovat todella nähneet minut ennen kuin annan ohituksen. Joskus ajovalojen kohtelias vilkkuminen varmistaa, että he tietävät, että olet paikalla.

Ole erityisen varovainen vuoristossa ja kaikissa kaarteissa. Suuret kuorma-autot käyttävät toisinaan tien molempia puolia. Bajalla ajavat rekkakuljettajat ovat yleensä loistavia kuljettajia ja ottavat hyvin huomioon vastaantulevan liikenteen ja ne, jotka haluavat ohittaa heidät. Sääntöön on poikkeuksia, ja joskus hyvät luisuvat, kuten voi tapahtua missä tahansa.

Epäilemättä huomaat, että monet tiellä liikkuvat henkilö- ja kuorma-autot eivät ole parhaassa kunnossa. Tämä voi joskus aiheuttaa epäsäännöllistä ajoa ja muita vaikeuksia kuljettajalle. Anna vanhemmille autoille ja kuorma-autoille hieman enemmän tilaa kuin tavallisesti.Huomautus: Varmista ennen matkaa Bajaan, että ajoneuvosi on hyvässä kunnossa.

Jos sinusta tuntuu, että olet väsynyt, vetäydy sivuun, roiskuta vettä kasvoillesi, mene kävelylle, ota lyhyet päiväunet ja tee se, mikä sinulle sopii. Ei väliä kuinka kuuma on tai kuinka myöhään tulet, on parempi saapua myöhään - kuin olla saapumatta ollenkaan.

En kuitenkaan halua pelotella sinua ajamasta Bajassa. Haluan vain sinun tietävän, että tämä ei ole ajomatka kulmatorille. Uskomattomat maisemat, ystävälliset ihmiset ja ainutlaatuiset kokemukset korvaavat ylimääräisen huolenpidon, jota sinun tulee käyttää ratin takana ollessasi Bajassa.

10 parasta ajovinkkiä Bajassa | AllAboutBaja.com (2)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated: 02/10/2023

Views: 5629

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.